20:15 10.12.2020

У ЄС підготують рекомендацію зі взаємного визнання тестів на COVID-19 та сертифікатів про вакцинацію

2 хв читати
У ЄС підготують рекомендацію зі взаємного визнання тестів на COVID-19 та сертифікатів про вакцинацію

Глави держав та урядів країн ЄС доручили Єврокомісії підготувати рекомендацію зі взаємного визнання результатів тестів на коронавірус і скоординованого підходу до сертифікатів про вакцинацію.

"Вона (Єврорада) погоджується з необхідністю розширення обміну досвідом та планами на майбутнє. Ґрунтуючись на роботі, виконаній за останні тижні, вона пропонує (Євро) Комісії представити Раді (ЄС) пропозицію рекомендації із загального порядку швидких тестів на антигени та взаємного визнання результатів тестів. Також варто розробити скоординований підхід до сертифікатів про вакцинацію", - наголошується в документі.

Європейські лідери, які розпочали у четвер свій саміт у Брюсселі з обговорення ситуації з пандемією COVID-19, визнали, що епідеміологічна ситуація в ЄС, як і раніше, викликає занепокоєння, незважаючи на позитивні оголошення про розробку ефективних вакцин.

"Тому ми маємо продовжувати наші зусилля з протидії поширенню вірусу з метою запобігання новим хвилям інфекцій", - йдеться в ухвалених висновках Європейської ради з цього розділу порядку саміту.

Єврорада, зокрема, зобов'язалася зміцнювати координацію зусиль на рівні ЄС "при підготовці до поступового скасування обмежень і повернення до нормального режиму пересування, зокрема для транскордонного туризму, коли дасть змогу санітарна ситуація".

Європейська Рада відзначила "важливість підготовки до своєчасного впровадження та поширення вакцин, включаючи розробку національних стратегій вакцинації, щоб забезпечити своєчасне та скоординоване надання вакцин населенню ЄС".

"Важливо надавати чітку фактичну інформацію про вакцини та протидіяти дезінформації", - йдеться у висновках.

У них зазначається, що "вакцинація має розглядатися як глобальне суспільне благо".

З метою ефективнішого прогнозування потенційних майбутніх пандемій і боротьби з ними ЄС має намір просувати способи зміцнення міжнародного співробітництва, зокрема за допомогою можливого міжнародного договору про пандемії в рамках Всесвітньої організації охорони здоров'я.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА