День фінансів, 26 вересня: що готує Закон "Про валюту", які штрафи за евакуацію авто, і про запуск е-чеків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 26 вересня: що готує Закон "Про валюту", які штрафи за евакуацію авто, і про запуск е-чеків

889
26 вересня. Всі головні новини середи “кружляли” навколо валюти і валютних операцій.
Довкола валюти:
Закон «Про валюту»: основні зміни з лютого. Керівник проектів і програм департаменту відкритих ринків НБУ Емал Бахтарі розповів, що зміниться в Україні, коли введуть в дію ЗУ «Про валюту і валютні операції» 7 лютого 2019 року.
15-20 млрд дол. потрібно на обслуговування чорних обмінних пунктів. За даними фінансового аналітика Віталія Шапрана, ще 7-10 млрд доларів йде на обслуговування виробництва тіньового ВВП. 25-30 млрд – це обсяг тіньових грошей для оборудок, які тиснуть на валютний ринок.
63% українців мають бодай один банківський рахунок. Банківська система пройшла болісне очищення, тому зараз ми маємо систему, яка змінилася, поліпшилася. Про це на Першому валютному форумі порталу Finance.ua повідомила Катерина Рожкова, перший заступник Голови Правління НБУ.
Хороші новини для нерезидентів. НБУ продовжує проводити валютну лібералізацію. Так, з 1 листопада буде ослаблений валютний контроль для купівлі іноземної валюти нерезидентами, з метою повернення за кордон іноземних інвестицій за результатами операцій з ОВДП.
Статистика незаконного виведення капіталів з країни. З 1991 по 2013 рік з України незаконно вивели $219,861 млрд.
До речі, сьогодні представники Нацбанку детально роз’яснили, за що найчастіше штрафують банки
Не тільки про валюту:
В Україні запустили електронні чеки та їх перевірку. Запущено тестову версію електронного чека і перевірку чеків в електронному кабінеті. У перспективі це дасть можливість відстежувати проходження товару від кордону до споживача.
Скільки доведеться платити за евакуйований автомобіль. Згідно з новими правилами евакуації транспортних засобів, які почнуть діяти з 27 вересня, мінімальна вартість евакуації автомобіля і зберігання його на штрафмайданчику одну добу складе 864 гривні з урахуванням ПДВ.
Рибалкам випишуть нові штрафи. Санкції як до простих людей, так і великих браконьєрів планують збільшити відразу в 5-10 разів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас