07:03 27.07.2018

Норвегія підтримує "Кримську декларацію" США

2 хв читати
Норвегія підтримує "Кримську декларацію" США

Норвегія підтримала офіційну декларацію Державного департаменту США щодо Криму, повідомили в Міністерстві закордонних справ Норвегії.

"Норвегія вітає і підтримує заяву держсекретаря США Майка Помпео, підтвердивши позицію США проти незаконної анексії Росією Криму. Необхідно дотримуватися норм міжнародного права, поважати суверенітет і територіальну цілісність України", - йдеться в повідомленні на акаунті МЗС Норвегії в Твіттері в четвер.

Як повідомлялося, 25 липня Державний департамент США оприлюднив офіційну декларацію стосовно Криму. У документі, підписаному держсекретарем США Майком Помпео, зазначено, що РФ шляхом вторгнення в Україну в 2014 році і спробою анексії Криму намагалася підірвати фундаментальний міжнародний принцип, який розділяється демократичною спільнотою, що жодна країна не може змінити межі іншої держави силою, і це закріплено в Статуті ООН.

"Як ми це робили в декларації Веллса в 1940 році, Сполучені США підтверджують свою політику у відмові від визнання претензій Кремля на суверенітет над територією, захопленої силою, порушуючи міжнародне право. Разом з союзниками, партнерами та міжнародною спільнотою США відкинули спробу Росії захопити Крим і заявляють про необхідність підтримувати цю політику до відновлення територіальної цілісності України", - сказано в "Кримській декларації" США.

В даному документі США закликають Росію поважати принципи, щодо прихильності яким вона довго заявляла, і припинити окупацію Криму.

У декларації наголошується, що демократичні держави прагнуть побудувати вільний, справедливий і процвітаючий світ, тому потрібно відстоювати прихильність міжнародному принципу рівності суверенних держав і поважати територіальну цілісність інших країн.

"Своїми діями Росія повела себе негідно великої нації і вирішила ізолювати себе від міжнародного співтовариства", - йдеться в декларації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова "Нафтогазу" Чернишов може повернутися в уряд - депутат Железняк

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА