RU
 

Коболєв має намір дати свідчення проти Джуліані

Корреспондент.net,  24 листопада 2019, 08:58
0
584
Коболєв має намір дати свідчення проти Джуліані
Андрій Коболєв готовий свідчити у федеральному розслідуванні в США

Глава Нафтогазу заявив про готовність дати свідчення у США проти адвоката Трампа і його партнерів.

 
Генеральний директор НАК Нафтогаз України Андрій Коболєв готовий дати свідчення в ході федерального розслідування в США проти особистого адвоката президента США Руді Джуліані. Про це Коболєв заявив в ексклюзивному інтерв'ю Time.
 
"Висока вірогідність того, що мене будуть запрошувати для надання свідчень у цій справі. Якщо мене викличуть, я буду готовий з'явитися і дати свідчення", - сказав Коболєв.
 
На запитання, чи готовий він надати прокурорам інформацію про Джуліані або про його помічників Ігоря Парнаса і Льва Фрумана, Коболєв відповів: "І те, й інше. Все пов'язано".
 
Заплановані закриті покази Коболєва, про які раніше не повідомлялося, можуть пролити світло на недавні твердження керівників енергетичних служб США й України про те, що Парнас і Фруман намагалися використовувати свої зв'язки з Джуліані та адміністрацією Трампа для заміни керівництва Нафтогазу, яке виступало проти їхніх спроб укласти вигідну газову угоду в Україні.
 
Федеральні прокурори в Нью-Йорку розслідують діяльність Джуліані на предмет порушення ним законодавства про фінансування виборчих кампаній і незаконного лобіювання. Розслідування пов'язане зі справою проти двох соратників Джуліані - Ігоря Фрумана і Льва Парнаса. Минулого місяця їм пред'явили підозру про порушення законів про фінансування виборчих кампаній.
 
Двоє помічників Джуліані не визнають себе винними в незаконному фінансуванні кампаній для просування своїх ділових інтересів.
 
Джуліані спростував звинувачення у порушеннях і наполіг, що він не пов'язаний з газовою компанією Global Energy Producers, що належить Фруману і Парнасу.
 
"У мене немає особистого інтересу до якого-небудь бізнесу в Україні, включаючи цей бізнес", - сказав Джуліані в інтерв'ю журналу минулого тижня.
 
Повідомлялося, що минулої весни Фруман і Парнас, прагнучи укласти газову угоду, також допомогли Джуліані чинити тиск на український уряд, щоб він почав розслідування стосовно політичного конкурента президента Трампа, колишнього віце-президента Джо Байдена.
 

 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: СШАУкраина-СШАсудНафтогазрасследованиеТрамп
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі