Nokia, Elisa і Qualcomm встановили рекорд швидкості 5G — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nokia, Elisa і Qualcomm встановили рекорд швидкості 5G

Світ
437
Об’єднавшись в консорціум, Nokia, телекомунікаційний оператор Elisa і чіпмейкер Qualcomm зуміли встановити рекорд швидкості в мережах п’ятого покоління. За заявою представників компаній, високі швидкості в 5G будуть доступні вже в 2021 році.
Тестування проходило в одному з флагманських магазинів оператора Elisa в Гельсінкі. В ході випробувань використовувалися спільні технології Nokia і Qualcomm. Базова станція була побудована на двох радіостанціях Nokia AirScale з частотою 800 МГц при використанні міліметрового діапазону 5G на частоті 26 ГГц. До мережі підключили два 5G-смартфони з RF-системою і модемами Qualcomm Snapdragon X55 5G, а також антенними модулями Qualcomm QTM525 mmWave другого покоління. Пікова швидкість кожного смартфона досягла 4 Гбіт/с, а загальна швидкість обслуговування двох пристроїв 5G mmWave, підключених одночасно, склала 8 Гбіт / с.
У перспективі використання 5G-мереж з такою високою пропускною здатністю дозволить реалізувати роботу VR- і AR-додатків, стрімінг 4K-контенту і онлайн-геймінг в будь-якій точці країни. Експеримент Nokia, Elisa і Qualcomm дозволив розкрити потенціал міліметрового діапазону 5G і продемонстрував максимальні швидкості передачі даних.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас