Кіберполіція в Україні викрила угруповання, яке через криптовалюту легалізувало 42 мільйони доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кіберполіція в Україні викрила угруповання, яке через криптовалюту легалізувало 42 мільйони доларів

Кримінал
1226
Кіберполіція України разом з фахівцями найбільшої в світі біржі цифрових валют “Binance” змогла виявити угруповання з трьох осіб, причетних до відмивання грошей через криптовалюту. 
Про це йдеться у повідомленні пресслужби відомства.
Спритники упродовж двох років здійснили фінансових операцій на 42 мільйони доларів. За такі дії трьом фігурантам загрожує до восьми років позбавлення волі. Досудове розслідування у цій справі триває.
«Оскільки на ринку цифрової валюти відбувається велика кількість фінансових операцій із грошима, отриманими від хакерських атак на міжнародні компанії, поширення шкідливого програмного забезпечення, розкрадання коштів з банківських рахунків іноземних компаній та громадян, – співпраця Департаменту кіберполіції з компанією «Binance» та її методична допомога сприяють оперативнішому викриттю причетних до таких правопорушень», – зауважив начальник Олександр Гринчак.
У відомстві додали, що кіберполіція, у рамках чинного законодавства, і надалі співпрацюватиме з міжнародними науково-дослідними групами з питань безпеки для ефективної протидії злочинам та загрозам, пов’язаним з обігом криптовалют.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас