Доступність посилання

ТОП новини

Кожну з бригад в ООС підсилюватимуть «джавелінами» – Хомчак


Солдат із протитанковим ракетним комплексом «Джавелін» під час репетиції параду до Дня Незалежності України, 22 серпня 2018 року
Солдат із протитанковим ракетним комплексом «Джавелін» під час репетиції параду до Дня Незалежності України, 22 серпня 2018 року

Кожну з бригад в операції Об’єднаних сил підсилюватимуть переносними протитанковими ракетними комплексами «Джавелін», повідомив головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак в інтерв'ю «АрміяInform».

«Наразі у нас в наявності вже значно більша кількість американських ПТРК. До речі, як і кількість підготовлених розрахунків. Скільки їх? Таємниця. Скажу лише, що в подальшому кожну з бригад, яка заходитиме в район ООС, підсилюватимуть «джавелінами». Крім того, під час підготовки цієї бригади до чергової ротації відпрацюємо й застосування безпілотників «Байрактар» з бойовим ураженням цілі», – сказав Хомчак.

«Джавеліни» випробували на українському полігоні (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:30 0:00

«Джавелін» (Javelin) – американський переносний протитанковий ракетний комплекс (ПТРК), призначений для ураження танків та іншої бронетехніки, він здатен діяти і проти оборонних споруд, а також проти безпілотників, вертольотів і гвинтомоторних літаків, що заходять на посадку.

1 березня 2018 року Державний департамент США вперше схвалив продаж Україні 210 протиракетних комплексів Javelin і 37 пускових установок до них на загальну суму близько 47 мільйонів доларів.

У жовтні 2019 року Державний департамент США погодив продаж нової партії «джавелінів» Україні. Тоді йшлося про 150 ракет і 10 пускових установок для них на суму понад 39 мільйонів доларів.

XS
SM
MD
LG