ua en ru

Бойовики посилили обстріли на Донбасі, за добу загинули двоє військових

Бойовики посилили обстріли на Донбасі, за добу загинули двоє військових Фото: ООС на Донбассе (facebook.com/28brigade)

Ще троє військових отримали поранення

З початку поточної доби на Донбасі бойовики двічі відкривали вогонь по позиціях Операції об'єднаних сил, унаслідок чого загинув український військовий, ще один загинув 7 травня. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-центр ООС у Facebook.

Протягом минулої доби, 7 травня, бойовики 25 разів порушили режим припинення вогню, з них 12 разів - із застосуванням заборонених Мінськими угодами артилерійських систем калібру 122 мм, танкових гармат та мінометів калібрів 120 і 82 мм. Ворог також обстрілював наших захисників з озброєння бойових машин піхоти, протитанкових ракетних комплексів, великокаліберних кулеметів, автоматичної стрілецької та снайперської зброї.

Зокрема, обстріли велися у районах населених пунктів Новотроїцьке, Авдіївка, Водяне, Миколаївка, Гнутове, Старогнатівка, Новоселівка Друга, Лебединське, Богданівка, Новозванівка, Попасна, Хутір Вільний, Катеринівка, Південне, Станиця Луганська.

Внаслідок обстрілів 7 травня один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув, троє отримали поранення.

"За даними розвідки Об'єднаних сил, 7 травня трьох окупантів було знищено, ще двох - поранено. Також наші підрозділи знищили дві бойових машини піхоти противника та довготривалу вогневу споруду", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що на окупований Донбас прибули групи снайперів з Російської Федерації. Також повідомлялося, що ці снайпери є найманцями однієї з приватних військових компаній і будуть виконувати на Донбасі "особливі завдання".

РБК-Україна писало, що 6 травня на Донбасі окупаційні війська Російської Федерації обстріляли населений пункт Троїцьке. Постраждалих в результаті обстрілів немає.