Сировинні компанії США зобов’язали розкривати платежі іноземним урядам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сировинні компанії США зобов’язали розкривати платежі іноземним урядам

Світ
283
Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) схвалила нормативний акт про розкриття сировинними компаніями платежів на користь іноземних урядів.
Публічність цих даних, як вважається, допоможе боротьбі з корупцією у країнах, що розвиваються.
Це третя спроба SEC ухвалити такий акт. Його попередні версії так і не набули чинності через активну протидію з боку великого бізнесу.
Нова версія, ухвалена SEC, пом’якшує вимоги до компаній, щоб знизити їхні витрати на розкриття інформації, в першу чергу за рахунок зниження її деталізації. Вона передбачає розкриття інформації про платежі іноземним урядам не в розбивці за кожним укладеним контрактом, а в цілому по країнах, тобто в агрегованому вигляді.
Розкриття сировинними компаніями даних про платежі урядам інших країн — вимога прийнятого після фінансової кризи закону Додда-Френка. Він зобов’язав комісію прийняти підзаконний акт на цю тему.
Антикорупційні вимоги з розкриття «сировинних» платежів вже діють у Євросоюзі, Великобританії та Канаді, причому там від компаній вимагається розкривати інформацію до контракту включно.
Прихильники вимог про розкриття інформації про платежі вважають, що прозорість у цій сфері знизить корупційні ризики, підвищить шанси на справедливий розподіл доходів від розробки родовищ у бідних країнах.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас