15:52 11.07.2018

Україна повинна та здатна збільшити власний видобуток газу до 4-6% — Фукс

2 хв читати

Український бізнесмен Павло Фукс зазначає, що наша країна повинна і здатна збільшити власний видобуток газу до 4-6%, що буде шляхом до енергетичної незалежності. Про це він написав у Telegram.

"Доведені запаси природного газу в Україні оцінені в 1,1 трлн метрів кубічних — друге місце в Європі після Норвегії. Про це свідчать оновлені дані авторитетного профільного щорічного дослідження BP Statistical Review of World Energy 2018. Тільки вдумайтеся, який Україна має потенціал!" — зазначив Фукс, підкресливши, що у даний час щорічний видобуток становить менше 2% запасів газу.

Павло Фукс зазначив, що серед позитивних моментів у газодобувній галузі є активна робота з впровадження нафтогазових аукціонів і запланований на 1 серпня старт роботи Енергетичної торгової платформи, яка дозволить перейти від місячної до добової моделі ціноутворення. Відповідно до закону про ринок природного газу, з 1 серпня всі суб'єкти ринку повинні перейти з місячного на добове балансування. У Європі ціна на газ формується щодня (змінюється погодинно або щохвилини). В Україні зараз — раз на місяць.

"Я щиро радий, що Україна нарешті запрацює за європейськими стандартами і наблизиться до того, щоб стати конкурентоспроможною. Це дозволить гравцям газового ринку укладати угоди на зрозумілих усім учасникам біржових умовах, а державі — залучити зарубіжні інвестиції у галузь. Також це може вплинути на зниження ціни на природний газ як для населення, так і для промислових споживачів", — підкреслив бізнесмен Павло Фукс.

4 липня у Києві презентували Енергетичну торговельну платформу, яка дозволить плавно перейти від місячної до добової моделі ціноутворення. Завдяки цьому всі гравці українського газового ринку зможуть укладати прозорі угоди на зрозумілих біржових умовах.

Раніше співголова комітету Європейської Бізнес Асоціації Максим Сисоєв заявив, що Енергетична платформа, яка дозволить плавно перейти від місячної до добової моделі ціноутворення, повинна повноцінно запрацювати з серпня.

Голова біржового комітету Української енергетичної біржі Олексій Дубовський заявив, що НАК "Нафтогаз України" і "Укртрансгаз" опираються запуску Енергетичної торгової платформи, яка відповідає Кодексу газотранспортної системи (ГТС).

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄБА просить надати бізнесу можливість самому відбирати критично важливих співробітників

Титанова "Велта" відчуває гостру нестачу кадрів аж до зупинки виробництва - СЕО

Актуалізація вимог "єОселі" збільшить попит на якісне житло і стимулюватиме економіку країни - думка

Обмеження е/е в Україні в середу розпочнуться з 19:00 замість 20:00 - обленерго

УЗ підвищила вартість комплектів білизни в плацкартних і купейних вагонах у 1,6 раза, у вагонах СВ - удвічі

ФДМ готується до приватизації одного з Дунайських портів

"Укренерго" скасувало обмеження споживачів з 07:00 до 20:00 середи в усіх областях

Україна влітку планує виставити на перші аукціони оренду 109 тис. га агроземель

SENSAR Development має намір побудувати в Ужгороді 5-зірковий готель і житловий комплекс

Ощадбанк придбав облігації нового випуску "Нової пошти" на 650 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА