17:37 26.11.2018

Порошенко запроваджує воєнний стан на всій території України з 9:00 ранку 28 листопада

2 хв читати
Порошенко запроваджує воєнний стан на всій території України з 9:00 ранку 28 листопада

Воєнний стан запроваджується на всій території України з 9:00 ранку середи, 28 листопада, заявляє президент України Петро Порошенко.

"Згідно з рішенням РНБО... як президент і Верховний головнокомандувач ЗСУ виконав свій конституційний обов'язок і кілька годин тому своїм указом запровадив воєнний стан на всій території України з 9:00 ранку 28 листопада", - сказав він у телезверненні в понеділок.

Президент наголосив, що указ не передбачає жодних заходів, пов'язаних з обмеженням прав і свобод громадян, впровадженням цензури.

"Сподіваюся, що і політики, і ЗМІ діятимуть відповідально й адекватно в ситуації, що склалася, і не атакуватимуть Україну тезами, запозиченими у російських пропагандистів", - зазначив він.

П.Порошенко відзначив, що до указу увійшли лише ті опції, які стосуються переважно різних військових заходів: людські, озброєні, фінансові, які в разі вторгнення агресора дадуть змогу Україні скоріше мобілізувати всі ресурси. Він заявив, що не має наміру вдаватися до повної або часткової мобілізації, але така можливість залишається відкритою лише в разі, якщо Російська Федерація піде на подальшу ескалацію ситуації.

"Воєнний стан не означає оголошення війни. Він запроваджується виключно з метою посилення оборони України на тлі зростаючої агресивності з боку Росії. Воєнний стан не означає відмови політико-дипломатичного врегулювання на Сході. Я про це сьогодні детально поінформував наших західних партнерів", - сказав глава держави.

Він повідомив, що в понеділок детально інформував про ситуацію, що склалася західних партнерів України.

"У мене сьогодні з самого ранку відбулися дуже детальні переговори з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, президентом Польщі Анджеєм Дудою. Польща представляє наразі позицію України і є інціатором розгляду на Раді безпеки ООН. І з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, і з багатьма іншими відбулися переговори, і ще продовжаться консультації сьогодні ввечері", - сказав П.Порошенко.

Глава Української держави наголосив, що увага західних партнерів і до ситуації на сході України, і безпосередньо в акваторії Азовського моря значно зросла. "Сьогодні нас чують набагато краще, ніж вчора або позавчора", - зазначив він.

П.Порошенко також запропонував запровадити воєнний стан в Україні терміном на 30 днів замість рекомендованих Радою національної безпеки і оборони України 60 днів, щоб він не накладався на початок президентської виборчої кампанії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали два удари по Харкову, пошкоджено нежитлові приміщення та житлові будинки

Єрмак під час саміту UNITED24: Україні не потрібен будь-який мир, нам потрібен справедливий мир

Від початку доби було 88 бойових зіткнень, на Покровському напрямку ворог атакував 22 рази за підтримки авіації

Окупанти за добу випустили по Україні 13 ракет і завдали 37 авіаударів із застосуванням 47 КАБів

НБУ планує обмежити Р2Р перекази на час війни 30-ма операціями до 100 тис. грн на місяць

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

Визначених Укренерго лімітів вистачить Києву 24 травня в середньому на 76% потреб, діятимуть графіки відключень

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА