19:48 13.01.2021

"Батьківщина" ініціює зниження ціни на газ для споживачів утричі

2 хв читати
"Батьківщина" ініціює зниження ціни на газ для споживачів утричі

Імпортний газ повинен коштувати для українських споживачів не більше 4 грн/куб м, а газ внутрішнього видобутку - не більше 2 грн/куб м, а оголошена урядом регульована ціна 6,99 грн / куб м є не знижкою, а підвищенням ціни, заявив народний депутат фракції "Батьківщина" Олексій Кучеренко.

"3,6 грн - це середня ціна газу, який знаходиться сьогодні в українських сховищах і належить українському народу. Тоді виникає питання, чому не можна цю суму вартість зберігання і вийти на суму, наприклад 4 грн? І це могла б бути такою ціна імпортного газу. За собівартості газу власного видобутку, там офіційні статистичні дані з урахуванням усіх витрат кажуть, що максимум - 1,5-2 гривні. Ось це ціна українського державного газу, якого цілком достатньо для населення України та теплокомуненерго", - сказав Кучеренко під час брифінгу за результатами минулої у Верховній Раді наради щодо тарифів.

Як повідомляється на сайті "Батьківщини", депутат зазначив, що причиною тарифної і управлінської кризи стали дії уряду, НАК "Нафтогаз України" і державного регулятора НКРЕКП.

"Коли ми читаємо звіти про рекордне закачування газу - на сьогодні на 25% у сховищах більше газу, ніж у минулому році – тоді як може бути, що там газу більше, а нам з вами піднімають ціну? Як так сталося, що НАК "Нафтогаз", структура, яка не видобуває газ, не транспортує газ, проте у неї росте персонал за останній рік у 1,2 рази? ... 3,5 млрд грн становить утримання цього нікчемного монополіста", - сказав депутат.

Кучеренко зазначив, що позиція партії "Батьківщина" і її лідера Юлії Тимошенко полягає в тому, що тільки ліквідація НАК "Нафтогаз України" дасть можливість вийти на конкурентний ринок, зробити систему ціноутворення прозорою, а ціну на газ справедливою.

"Втім, у залі Верховної Ради буде важко вирішити цю проблему, оскільки уряд не пропонує варіантів комплексного рішення, а в залі немає більшості для того, щоб раз і назавжди комплексно вирішити тарифне питання. Саме тому Юлія Тимошенко та партія "Батьківщина" звернулися до своїх депутатів місцевих рад негайно збирати сесії міських і обласних рад, аналізувати тарифи і звертатися до уряду, до Верховної Ради з вимогою негайно вводити адекватне державне регулювання тарифів на всій території України, тому що вони просто вийшли з-під контролю", - сказав Кучеренко.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА