День фінансів, 7 червня: ПриватБанк і суди, лічильники у всіх будинках і виплата половини боргів України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 7 червня: ПриватБанк і суди, лічильники у всіх будинках і виплата половини боргів України

572
П’ятниця, 7 червня. Приватні історії:
ПриватБанк і борги компаній Коломойського. Заступник голови правління ПриватБанку Галина Пахачук заявила, що підтверджений аудитом борг пов’язаних з олігархом Ігорем Коломойським осіб і компаній становить 212 млрд гривень. Нагадаємо, що 21 грудня 2016 року ПриватБанк перейшов в держвласність. Держава отримала 100% в його капіталі, фінустанову було докапіталізовано на суму 116,8 млрд гривень.
ПриватБанк і суди з Росією через Крим. Окупація Криму, яка триває вже п’ять років, призвела до втрати українським державним ПриватБанком 9 млрд доларів. Про це заявила заступник голови правління банку Галина Пахачук. Вона нагадала, що банк вже виграв справу по суті в інвестиційному арбітражі проти Росії: в лютому 2019 року винесено проміжне рішення, і процес підійшов до завершення і оцінки економічних збитків, які були завдані Росією.
До речі, зі слів тієї ж Пахачук, через судові атаки з ПриватБанку забрали десятки мільйонів доларів і євро. На тлі судових рішень навколо ПриватБанку за два останні місяці спостерігався відтік ресурсів, переважно в іноземній валюті: клієнти забрали з банку близько 137 млн доларів и 27 млн євро.
НеПриватні історії:
Половину виплатили. За п’ять місяців 2019 року Україна виплатила 231,2 млрд грн, повідомляється на сайті Мінфіну. При цьому 176,2 млрд грн були виплачені в рахунок погашення держборгу і 55 млрд грн в рахунок його обслуговування. Напередодні в Мінфіні повідомили про успішне проходження першого пікового періоду за боргами в цьому році – в травні було виплачено 2,6 мільярда доларів. Другим піковим місяцем буде вересень.
До речі про кредити, Finance.ua підготував для вас нове відео, в якому пояснюємо, на що звертає увагу банк, коли ви приходите до нього за кредітом.👇
Ризики через паузи у відносинах з МВФ. Як зазначає НБУ, на сьогодні обговорення подальшої фінансової підтримки з боку МВФ і, як наслідок, пов’язаного фінансування, відкладено до формування нового уряду. Це підсилює вразливість економіки України і може зумовити збільшення волатильності на фінансових ринках, відзначає регулятор..
Сектор НафтоГАЗА. Як повідомив міністр енергетики Ігор Насалик, проблема «Нафтогазу України» в самому «Нафтогазі». Якщо НАК виконає свої зобов’язання щодо розділення на окремі структури, газотранспортна система буде розділена, то тоді «Нафтогаз» буде дилером на ринку України, одним серед інших. В такому випадку ціна може знизитися.
Лічильники тепла всім. За словами голови Мінрегіонрозвитку Геннадія Зубка, кількість будинкових лічильників тепла в Україні збільшилася в кілька разів. Тепер до 2020 року країна повинна вийти на 100% облік теплової енергії в багатоповерхових будинках, що дозволить громадянам платити за фактично отриману послугу, а не нараховану за нормативами.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас