ua en ru

Ізраїль продовжить бомбити іранські укріплення в Сирії і після падіння Іл-20, - Нетаньяху

Ізраїль продовжить бомбити іранські укріплення в Сирії і після падіння Іл-20, - Нетаньяху Фото: Біньямін Нетаньяху flickr.com/israelipm)

Нетаньяху провів переговори з Путіним після того, як у Сирії збили літак РФ

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що ізраїльська армія продовжить бомбити іранські військові укріплення в Сирії, незважаючи на катастрофу російського літака Іл-20, збитого сирійськими військами. Про це він сказав за підсумками телефонної розмови з президентом Росії Володимиром Путіним, передає Times of Israel.

Нетаньяху повідомив Путіну, що Ізраїль націлений на запобігання іранського військового укріплення в Сирії. Зокрема, армія країни буде продовжувати діяти проти спроб розмістити іранські війська і зброю у Сирії.

Ізраїльські військово-повітряні сили (ВПС) в ніч на 18 вересня атакували сирійський військовий об'єкт в районі Латакії, з якого, за їхніми даними, повинні були переправити до Лівану для Ірану та шиїтського угруповання Хезболла "високоточну і смертоносну зброю".

Після цього Нетаньяху пообіцяв, що Ізраїль надасть Росії дані про обставини авіаудару. Також він запропонував відправити в Москву начальника ВПС Ізраїлю для цієї мети.

Нагадаємо, в ніч на 18 вересня в Сирії був збитий російський військовий літак Іл-20. Спочатку повідомлялося, що літак був випадково збитий ППО урядових сил Сирії. Але в Міноборони РФ заявили, що в результаті катастрофи загинули 15 російських військових. Крім того, в оборонному відомстві РФ звинуватили Ізраїль у катастрофі.

Ізраїль незабаром спростував звинувачення і заявив, що причиною катастрофи російського військового літака Іл-20 став безладний вогонь сирійських систем протиповітряної оборони (ППО).

Пізніше російський президент Володимир Путін заявив, що ізраїльський військовий літак не збивав Іл-20 в Сирії. Путін вважає катастрофі Іл-20 в Сирії "ланцюгом трагічних обставин".