29 травня 2019, 17:09

Олександр Данилюк МВФ і Ситуаційна кімната

На 8 день після інавгурації команда нового президента Зеленського раптом зайшла в Ситуаційну кімнату. Треба розуміти, що раніше президенту інформація з підзвітних йому міноборони, СБУ та інших відомств була нецікавою?

Зайшовши Олександр Данилюк виявив, що там нема моніторів, припустивши, що з ними таємничим чином зникла і секретна інформація з серверів.

Що ж якщо скандали вибухають – значить вони комусь потрібні. Але спробуємо розібратись.

По-суті зі скандалу вийшов великий пшик через Дмитра Шимківа, який спокійно пояснив, що монітори були чужими і орендованими, а серверів з секретною інформацією у Ситуаційній кімнаті і в помині не було. Монітори виконували роль свого роду вікон через які можна було заглянути у сервери спеціальних відомств, де зберігається інформація.

Найцікавіше, що працівники АП Порошенка розповідають з яким непідробним захопленням Олександр Данилюк відгукувався про вчинок Петра Олексійовича, що орендував необхідну Ситуаційній кімнаті техніку за власний кошт.

Тим більше цікаво навіщо колишній працівник АП і міністр фінансів Данилюк раптом (за висловом Подерев'янського) "почав шукати те чого немає, щоб довести, що цього не існує"?

Можливо секрет у тому, що як міністр фінансів Олександр Данилюк відповідав за контакти з МВФ і, кажуть, до сьогодні відповідає за зв'язки з Фондом вже у новій команді влади? А справи там кепські.

По суті МВФ призупинив співпрацю до завершення позачергових виборів і формування нового Кабінету міністрів. Голова НБУ Яків Смолій навіть повідомив, що золотовалютні резерви НБУ скоротилися на 1,2 млрд доларів з часу обрання нового президента. А до кінця року треба буде повернути ще 5 млрд дол боргів.

От і крутиться новопризначений секретар РНБО, як може. Вчора відволік увагу "зниклими" моніторами та неіснуючими серверами Ситуаційної кімнати. Завтра ще щось придумає. Головне про МВФ нічого не говорити і не пояснювати, як бажання переобрати Верховну Раду вплинуло на співпрацю з Фондом.

Щоправда поінформовані люди нагадують ще одну причину для руйнування відносин – МВФ може вимагати гарантій не повернення націоналізованого Приватбанку колишнім власникам. А таких гарантій у Зеленського ніхто поки давати не може, або не хоче...

P.S. Данилюк навіть не подумав, що виставляє жлобом свого нового президента. Адже зі слів секретаря РНБО виходить, що Зеленський користувався б Ситуаційною кімнатою, якби монітори залишились, тобто якби Порошенко продовжив платити за оренду обладнання замість нового президента.

P.P.S. "Українська правда" продовжує знущатися над новообраним президентом Зеленським, стверджуючи, що я співпрацюю з АП:) але це не вплине на опозиційний зміст моїх блогів.