17:48 04.12.2020

Держприкордонслужба не виявила фактів порушення українського кордону з РФ

2 хв читати
Держприкордонслужба не виявила фактів порушення українського кордону з РФ

Державна прикордонна служба України не зафіксувала фактів порушення українсько-російського кордону, про які інформувала прикордонна служба ФСБ РФ, як і немає інформації, яка підтверджувала б справжність повідомлення від російських прикордонників, повідомив речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко.

"На ділянку кордону було скеровано додаткові групи прикордонного відомства і задіяно всі необхідні сили, зокрема оперативний блок. Окрім того, для з'ясування всіх обставин залучено співробітників взаємодіючих органів. Наразі фактів порушення українського кордону на ділянці місцевості, яку називала суміжна сторона, а це в межах Сумської області, не зафіксовано, як і немає інформації, яка підтверджувала б справжність повідомлення від російських прикордонників", - сказав Демченко агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

За його словами, підтвердити сказане російські прикордонники не могли і під час прикордонно-представницької зустрічі безпосередньо на лінії кордону.

"Російська сторона наполягала на раніше наданій інформації, водночас жодних підтверджень факту порушення кордону групою осіб з України навести не змогла, слідів перетину кордону на місцевості також не зафіксовано. Будь-якої інформації вони не надали і про особу, яка з їхніх слів загинула, і зброю, яку порушник міг використати", - наголосив він.

Демченко нагадав, що Державна прикордонна служба України негайно розпочала перевірку інформації, яка з посиланням на ПС ФСБ РФ у Бєлгородській та Воронезькій областях з'явилася в ЗМІ щодо можливого порушення групою осіб кордону з Україною та вогневого протистояння.

За інформацією, що надійшла від російських прикордонників до Держприкордонслужби близько 11:00, подія нібито відбулася опівночі за московським часом із 3 на 4 грудня у напрямку російського н. п. Пороз. До цього будь-якої інформації від суміжної сторони не надходило.

Як повідомлялося, ПС ФСБ РФ у п'ятницю повідомила про ситуацію на кордоні з Україною, коли нібито троє невідомих порушили кордон з Україною. За їхніми даними, під час спроби затримання відбулося вогняне протистояння, внаслідок якого один із порушників загинув, решта втекли на територію України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранено мирну жительку - поліція

Генштаб ЗСУ: Найвища інтенсивність атак ворога - на Покровському напрямку, ситуація напружена, але контрольована

Зеленський розраховує на прискорення поставок військової допомоги Україні в межах виділеного США пакета підтримки в $61 млрд

У Кропивницькому районі обійшлося без НП після вибухів, що пролунали, - попередні дані

Унаслідок влучання авіабомб на дитячий садок у Мирнограді постраждало п'ятеро людей - поліція

У КРОПИВНИЦЬКОМУ ЧУТИ ВИБУХИ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У Харківській області триває ліквідація 9 лісових пожеж на площі понад 3,7 тис. га - ДСНС

Зеленський прибув до Сінгапуру для участі в конференції "Діалог Шангрі-Ла"

У ХАРКОВІ ПРОГРИМІВ ВИБУХ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

В Україні очікується спекотна погода, з короткочасними дощами та грозами

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА