Кількість безробітних за рік в Україні зросла майже на 50% - центр зайнятості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість безробітних за рік в Україні зросла майже на 50% - центр зайнятості

Особисті фінанси
661
Станом на травень 2020 року кількість зареєстрованих безробітних в Україні на 48% більше, ніж в порівнянні з травнем минулого, 2019 року.
Про це повідомляє пресслужба Державного центру зайнятості.
“Станом на 4 травня 2020 року кількість безробітних, зареєстрованих у державній службі зайнятості, становить 456,8 тис. осіб, що майже на 148,5 тис., або 48%, більше, ніж станом на відповідну дату минулого року (станом на 4 травня 2019 року кількість безробітних становила 308,3 тисячі)”, – ідеться в повідомленні.
З початку дії карантину статус безробітного отримали майже 156 тисяч громадян.
Кількість вакансій зменшилася до 53 тисяч (станом на початок травня), що майже на 60% менше, ніж було в травні торік.
“Проте в період дії карантину продовжують працювати підприємства, які забезпечують життєдіяльність країни: продуктові та господарські магазини, комунальні служби, лікарні, аптеки, транспортні підприємства, пошта, фінансові та інші установи. Фахівці центрів зайнятості продовжують дистанційно підбирати для безробітних підходящі вакансії, а для роботодавців – кваліфікований персонал”, – зазначають у центрі зайнятості.
Кількість безробітних за рік в Україні зросла майже на 50% - центр зайнятості

Довідка Finance.ua:

  • Протягом карантину забезпечено можливість подання заяв на отримання статусу безробітного та допомоги по безробіттю дистанційно. Також зареєструватися як безробітний та оформити допомогу віднедавна можна через онлайн-портал державних послуг «Дія».
  • Мінімальний розмір допомоги по безробіттю на період карантину та протягом 30 днів після його завершення підвищено з 650 до 1000 грн.
  • Зареєстрованим у службі зайнятості безробітним допомога призначається з першого дня набуття статусу, навіть тим, хто був звільнений у період карантину за власним бажанням.
  • Роботодавці з числа суб’єктів малого та середнього бізнесу, які зупинили чи скоротили свою діяльність під час карантину, можуть отримати допомогу по частковому безробіттю для покриття витрат на зарплату робітникам, яким було скорочено робочий час.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас