16:05 08.05.2018

"Нафтогаз" скасував тендер на супровід анбандлінгу через неможливість переоформлення угоди на транзит

2 хв читати
"Нафтогаз" скасував тендер на супровід анбандлінгу через неможливість переоформлення угоди на транзит

НАК "Нафтогаз України" скасував тендер на послуги з управління проектом трансформації своїх сфер діяльності, включаючи супровід поділу діяльності з транспортування і зберігання газу, очікуваною вартістю до 168 млн грн.

Згідно з повідомленням НАК в ProZorro, це пов'язано з рішенням Стокгольмського арбітражу, який не затвердив можливість перекладу транзитної угоди з "Газпромом" на іншого оператора.

"Відділення діяльності з транспортування природного газу за моделлю ownership unbundling, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України №496 від 1 липня 2016 року, і реалізація моделі відділення independent system operator неможливі до закінчення терміну угоди", - йдеться в документі.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів 9 листопада 2016 року вирішила створити ПАТ "Магістральні газопроводи України" в рамках поділу НАК "Нафтогаз України" за напрямками діяльності. В середині червня 2017 року Кабмін затвердив перелік і план передачі матеріальних активів газотранспортної системи від "Укртрансгазу" в "МГУ".

За рішенням уряду, майно, що використовується наразі "Укртрансгазом" для транспортування газу, повинно бути передано "МГУ" протягом 30 днів з моменту набуття чинності остаточного рішення Стокгольмського арбітражу в спорі між "Нафтогазом України" і російським "Газпромом" щодо транзитної угоди.

На думку глави НАК Андрія Коболєва, необхідно змінити раніше прийняту Кабінетом Міністрів модель анбандлінгу "Нафтогазу". За його словами, з урахуванням рішення Стокгольмського арбітражу, згідно з яким "Нафтогаз" у найближчі два роки буде отримувати гроші від транзиту через ГТС України 110 млрд куб. м російського газу незалежно від фактичних обсягів транспортування, раніше прийняту модель анбандлінгу слід скоригувати.

Колізію з анбандлінгом НАК має розглянути Координаційна рада з питань проведення реформ в паливно-енергетичному комплексі (КСТЕК) при Кабінеті Міністрів України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго" скасувала застосування аварійних відключень е/е

По всій Україні, крім трьох областей, від ранку неділі діють аварійні відключення е/е - "Укренерго".

У столиці, Київській, Одеській, Дніпропетровській, Дніпропетровській та Донецькій області запроваджено екстрені відключення - ДТЕК

Майже 100% дронів для ЗСУ розробляють в Україні, більшу частину в цьому секторі займає приватний бізнес

Україна експортувала морським коридором 50 млн т вантажів, відправивши 1737 суден - Мінвідновлення

"Укренерго" продовжило до кінця доби застосування лімітів енергоспоживання

Доходи загального фонду держбюджету в травні трохи знизилися до 151,6 млрд грн

Diia.City United закликала уряд прискорити запровадження е-бронювання та збільшити термін броні до 12 місяців

РФ завдала ударів по енергооб'єктах у п'яти областях, можливі зміни в обмеженні електропостачання - Міненерго

Націоналізовано активи компанії, пов'язаної з російським букмекером, на суму понад 1,8 млрд грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА