RU
 

Трамп міг думати, що Фінляндія входить до складу РФ

Корреспондент.net,  18 червня 2020, 05:31
0
771
Трамп міг думати, що Фінляндія входить до складу РФ
Президент США Дональд Трамп

Американський лідер питав у свого оточення, чи є Фінляндія частиною Росії, йдеться в книзі Джона Болтона. При цьому невідомо, чи могло питання бути жартом.

Президент США Дональд Трамп з'ясовував у співробітників Білого дому, чи є Фінляндія частиною Росії. Про це йдеться в книзі колишнього радника американського лідера з національної безпеки Джона Болтона, фрагменти з якої опублікувала The New York Times 17 червня.

Зазначимо, книга під назвою Кімната, де це сталося: мемуари Білого дому (The Room Where It Happened: A White House Memoir), ще не опублікована. Вона повинна була побачити світ у березні, однак публікацію відклали спочатку до травня, а потім до 23 червня.

"Наприклад, Болтон пише, що пан Трамп, судячи з усього, не знав, що у Великобританії є ядерна зброя. Крім того, він запитував, чи є Фінляндія частиною Росії", - йдеться в матеріалі газети, присвяченому роботі Болтона.

Видання не повідомляє, чи було питання жартом, або Трамп дійсно не знав, що Фінляндія, яка колись входила до складу Російської імперії, здобула незалежність в 1917 році.

Нагадаємо, 16 червня Міністерство юстиції США подало до суду на Болтона у зв'язку з підготовкою публікацією його мемуарів. Влада США закидає колишньому раднику порушення зобов'язань про нерозголошення секретної інформації.

Критики вважають, що Білий дім намагається не допустити виходу мемуарів напередодні президентських виборів.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: РоссияСШАФинляндиякнигаТрампБолтонДональд Трамп
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі