11:48 10.01.2021

Ердоган привітав повернення українських моряків з Лівії, пообіцяв Зеленському допомогу надалі

1 хв читати
Ердоган привітав повернення українських моряків з Лівії, пообіцяв Зеленському допомогу надалі

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган привітав повернення додому чотирьох українських моряків, утримуваних в Лівії, і пообіцяв, що Україна та Туреччина продовжать співпрацювати в подібних питаннях.

"Мій дорогоцінний друже Володимир Зеленський, ми раді, що українські моряки повернулися додому живими і неушкодженими. Разом ми продовжимо боротися за всіх наших друзів, за всіх наших братів і сестер в будь-якій точці світу", – написав Ердоган у своєму акаунті в Твіттері у відповідь на твіт президента України Володимира Зеленського.

7 січня прес-служба президента України повідомила, що на батьківщину повертаються члени екіпажу танкера Captain Khayyam, затриманого в територіальних водах Лівії 13 лютого 2016 року: моряки Євген Морар, Володимир Тостоган, Олег Войнеровський і Павло Чайка.

Чотирьох українців та інших членів екіпажу танкера Captain Khayyam в грудні 2017 Лівійський суд засудив до п'яти років ув'язнення. Оскільки двоє українських моряків мають проблеми зі здоров'ям, представники України неодноразово порушували перед лівійською стороною питання їх звільнення з гуманітарних міркувань.

Президент України привітав звільнення українських громадян і зазначив, що нарешті вони зможуть відсвяткувати Різдво в колі своїх рідних і близьких. Також Зеленський у соцмережі окремо висловив подяку Ердогану за допомогу в евакуації українських моряків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Україна очікує на Саміті миру присутності різних держав, націй і континентів, щоб кожен міг проявити своє лідерство в захисті спільних цінностей

Зеленський і Монтенегру обговорили підготовку Саміту миру та кроки щодо наближення завершення вторгнення РФ в Україну

Загинув місцевий житель с. Гаврилівка на Херсонщині внаслідок ворожого обстрілу

У Торецьку в результаті скинутих ворогом трьох авіабомб загинули двоє людей і троє дістали поранення - голова ОВА

Міноборони України не планує розсилати повістки через застосунок "Резерв+"

У Запоріжжі вирішили скасувати безкоштовний проїзд у міському електротранспорті

ВАКС обрав Смирнову запобіжний захід у вигляді застави 10 млн грн

"Укренерго" не встановила ліміти енергоспоживання на середу

Зеленський розповів про домовленості з Іспанією щодо посилення ППО

Чиновників Запорізької міськради, які фігурують у кримінальному провадженні про незаконне виділення землі, відсторонено від роботи

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА