13:37 16.07.2020

ВР призначила Уруського віце-прем'єром України - міністром з питань стратегічних галузей промисловості

2 хв читати
ВР призначила Уруського віце-прем'єром України - міністром з питань стратегічних галузей промисловості

Верховна Рада дала згоду на призначення Олега Уруського на посаду віце-прем'єр-міністра України - міністра з питань стратегічних галузей промисловості.

За таке рішення на пленарному засіданні у четвер проголосували 250 народних депутатів.

На підтримку кандидатури Уруського проголосував 181 народний депутат фракції "Слуга народу", 22 - фракції "Опозиційна платформа - За життя", 18 - фракції "Батьківщина", 2 - групи партії "За майбутнє", 15 - групи "Довіра" і 12 позафракційних. Депутати фракцій "Європейська солідарність" і "Голос" не дали жодного голосу "за". Представники "Європейської солідарності" і групи "За майбутнє" переважно утрималися під час голосування, представники "Голосу" - голосували "проти".

Як повідомлялося, 6 липня президент України Володимир Зеленський заявив про відновлення посади віце-прем'єра з питань промислової політики. Про це він заявив на зустрічі з представниками бізнесу Одеської області на території Одеського припортового заводу.

10 липня у ВР було зареєстровано проект постанови Кабінету Міністрів України про призначення Уруського віце-прем'єром - міністром з питань стратегічних галузей промисловості (проект постанови №3827), проте 13 липня документ було відкликано через технічні неточності.

Шмигаль 14 липня повторно подав до Верховної Ради подання про призначення Уруського віце-прем'єром, міністром з питань стратегічних галузей промисловості.

Уруський, 1963 р. н., - доктор технічних наук, професор, автор і співавтор понад 50 наукових праць, лауреат Державної премії України в галузі науки та техніки (1996 р.). Академік Міжнародної академії аеронавтики. Обіймав керівні посади на підприємствах і об'єднаннях оборонної промисловості, авіатранспортної галузі, машинобудування. Керував підрозділами апарату Ради національної безпеки і оборони України, секретаріату Кабінету Міністрів. Заснував низку компаній, що пропонують послуги підприємствам аерокосмічної галузі.

З квітня 2020 року Уруський є директором інжинірингової компанії "Прогрестех-Україна", яка надає інженерні сервіси, розробляє програмне забезпечення для провідних підприємств високотехнологічних секторів економіки. Основний партнер і замовник "Прогрестех-Україна" - компанія Boeing.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА