21:37 26.12.2018

Гізер Ноєрт починають посилено готувати до посади постпреда США при ООН

2 хв читати
Гізер Ноєрт починають посилено готувати до посади постпреда США при ООН

Офіційного представника держдепу США Гізер Ноєрт незабаром почнуть готувати для слухань у сенаті щодо її призначення на посаду постпреда США при ООН, повідомляє в середу видання Politico.

Очікується, що для Г.Ноєрт проведуть серію брифінгів стосовно стану торгівлі та за світовими "гарячими точками". Крім того, незабаром після Нового року проведуть репетиції її виступу перед сенаторами. У ролі сенаторів на репетиціях мови виступлять представники держдепу і апарату Білого дому.

Слухання в сенаті щодо призначення Г.Ноєрт, за даними видання, відбудуться на початку наступного року. У сенаті Г.Ноєрт, як очікується, має вистояти під натиском демократів, а також низки скептично налаштованих республіканців, зазначає газета.

Г.Ноєрт готується вступити на посаду постпреда в неспокійний час, коли США знаходяться в торговій суперечці з Китаєм, актуальні Північна Корея і Росія, а президент США Дональд Трамп оголошує про виведення американських військ з Сирії. Очікується, що в сенаті Г.Ноєрт зададуть питання з усіх цих тем.

Видання зазначає, що призначення Г.Ноєрт на високий дипломатичний пост досить незвичне. Так, у неї немає дипломатичного досвіду, крім роботи офіційним представником Держдепу США протягом півтора років.

Експерт американської організації "Рада з міжнародних відносин" Еліот Абрамс вважає, що Г.Ноєрт "дуже добре поінформована про всі речі, які у неї можуть запитати сенатори, але у неї немає досвіду в політичних взаємних поступках, а їй знадобиться домовлятися про компроміси в ООН".

У жовтні Ніккі Гейлі оголосила, що в кінці року покине пост постійного представника США при ООН. На початку грудня Д.Трамп запропонував кандидатуру Г.Ноєрт на цю посаду.

Шанси Г.Ноєрт на затвердження досить великі: республіканці, які підтримують Д. Трампа, мають у своєму розпорядженні більшість у сенаті. Саме верхня палата конгресу США відповідає за затвердження офіційних осіб на високі посади.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін продовжив строки бронювання до року і розширив бронювання дефіцитних ВУС

Мінагрополітики доопрацьовує низку проєктів щодо впровадження земельної реформи

Стратегія розвитку агросектору до 2030 р. передбачає подальшу цифровізацію галузі

На фронті за день було 85 зіткнень, найгарячіша обстановка зберігається на Покровському напрямку - Генштаб

Війська РФ за добу скинули на територію України 52 УАБи, для ударів задіяли понад 460 БпЛА - Генштаб

Олена Зеленська на зустрічі з Бріжит Макрон: 12 медзакладів Франції стали побратимами українських лікарень

"Енергоатом" на 10 днів раніше вивів із планового ремонту блок АЕС 1000 МВт

Макрон про відправлення інструкторів в Україну: Ми хочемо мати коаліцію, і багато хто з наших партнерів уже дав свою згоду

Макрон: Сподіваюся, ми зможемо домовитися на рівні країн БРІКС про підвалини довгострокового миру в Україні

Франція виділить 200 млн євро підприємствам, які інвестуватимуть у відновлення критичної інфраструктури України - Макрон

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА