Зеленський заявив про «бюрократію» з закупівлею медзасобів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський заявив про «бюрократію» з закупівлею медзасобів

Казна та Політика
327
Президент Володимир Зеленський закликав уряд прискорити закупівлі захисних засобів і медичного обладнання, вказавши, що в Україні сьогодні з цим «складна бюрократія».
Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.
Під час наради глави держави з представниками Кабінету міністрів і правоохоронних органів Зеленський порушив питання закупівлі засобів індивідуального захисту та обладнання для запобігання поширенню коронавірусної інфекції та порятунку пацієнтів.
«Лікарні, медики, аптеки — скрізь мають бути маски, дезінфектори, обладнання. Закупівлі тривають задовго. Треба шукати виходи, щоб скоротити цей процес, щоб надалі міністерство закуповувало все швидше. Яка у нас складна бюрократія, ми знаємо. Знайдіть шляхи спростити її», — наголосив президент.
За його словами, кожна затримка «може коштувати нам життів»: «У світі очікують на другу хвилю коронавірусу. Ми порівняно добре пройшли першу, хоча, на жаль, втратили понад 600 життів. Маємо бути готові з усіма процедурами й надалі».
Міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що в Україну доправили літаком понад 100 тисяч респіраторів завдяки допомозі однієї з національних компаній. Також налагоджена співпраця зі Світовим банком щодо закупівлі всього необхідного, а з наступного тижня укладатимуть контракти про майбутні закупівлі.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас