08:55 21.01.2019

Статки 26 найбагатших мільярдерів дорівнюють достатку 3,8 млрд бідняків

1 хв читати
Статки 26 найбагатших мільярдерів дорівнюють достатку 3,8 млрд бідняків

Статки 26 найбагатших людей світу виявилися порівнянними з достатком 3,8 млрд бідних людей, свідчать дані доповіді міжнародного об'єднання Oxfam.

За даними організації, в 2018 році мільярдери стали багатшими на 12%, саме тоді, як рівень добробуту бідних знизився на 11%. За рік статки більше 2 200 мільярдерів збільшилися на $ 900 млрд. За підрахунками Oxfam, у період 2017-2018 років кожні два дні ще одна людина заробляла перший мільярд.

Унаслідок такого перерозподілу, кошти концентруються в руках меншої кількості людей: у 2017 році з достатком найбіднішої половини населення планети можна було зіставити майно 43 мільярдерів, у 2016 році - 61.

Як приклад в Oxfam навели главу компанії Amazon Джеффа Безоса - найбагатшої людини в світі. Навіть 1% його статків можна порівняти з бюджетом Ефіопії на охорону здоров'я.

Для свого дослідження компанія Oxfam використовувала дані Credit Suisse про добробут людей у світі за період з червня 2017 року до червня 2018 року, а також рейтинг найбагатших людей світу за версією Forbes за березень 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Ліси України" у 2024 р. поставлять Міноборони 28 тис. куб. метрів деревини

Майбутній скринінг українського законодавства - привід показати конкурентоспроможність українського агросектору, вважає торгпред України

Шмигаль обговорив із лідерами країн ЄС забезпечення України системами ППО

Окупанти здійснили 23 обстріли Сумської області, зафіксовано 81 вибух

Ворог наступає на покровському напрямку, але ЗС України вживають заходів щодо стабілізації

29 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Україна найближчими днями отримає перші снаряди в рамках ініціативи Чехії

Окупанти наростили інтенсивність атак майже по всій лінії фронту

Щоденні атаки росіян Харкова доводять їхню мету стерти з лиця землі друге за величиною місто в Україні, тому потрібна сучасна зброя

Зеленський: Україна очікує на Саміті миру присутності різних держав, націй і континентів, щоб кожен міг проявити своє лідерство в захисті спільних цінностей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА