15:39 05.04.2020

Унаслідок спалювання сухої трави на Житомирщині згоріли 4 порожні будівлі, житлові вдалося врятувати - ДСНС

1 хв читати

У суботу вдень на пункт зв'язку 22-ї Державної пожежно-рятувальної частини надійшло повідомлення про те, що в с. Закомірня Хорошівського району Житомирської області горіла суха трава, й вогонь уже впритул підійшов до будинків, повідомляє Держслужба України з НС.

"До прибуття рятувальників місцеві жителі почали гасити пожежу підручними засобами, але їх виявилося недостатньо. Через сильний вітер полум'я від трави миттєво перекинулося на три дерев'яні хати й одну господарську будівлю. Також існувала загроза житловим оселям", - ідеться в оприлюдненому в неділю повідомленні.

Першочергові дії фахівців ДСНС були зосереджені на відбитті вогню від будинків громадян. Далі за допомогою хлопавок вони розпочали гасіння сухотрав’я.

"Спільними зусиллями вогнеборців та селян о 15:25 пожежу локалізовано, а о 19:30 –ліквідовано. Їм вдалося запобігти поширенню горіння на житлові обійстя. Вогонь знищив три порожні й одну господарчу будівлі, а також 4 га сухої рослинності", - розповіли в ДСНС.

Загалом за минулу добу рятувальники в Житомирській області 33 рази виїжджали на гасіння сухої трави, очерету та самосівів на відкритих територіях загальною площею 71 га.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Останнім часом окупанти лізуть колонами на Часів Яр, застосовуючи велику кількість бронетехніки - ОСУВ "Хортиця"

ОТУВ "Харків": Ворог намагається маневрувати резервами та продовжує оснащення своїх рубежів, але Сили оборони України цьому протидіють

На харківському напрямку втрати ворога минулої доби становили 174 особи, у Вовчанську та його околицях тривають жорстокі бої

Кабмін продовжив ще на 2 місяці відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Польські протестувальники блокують рух вантажівок у ПП "Рава-Руська - Гребенне" - Держприкордонслужба

Мовний омбудсмен наголошує на необхідності дотримання мовного законодавства співробітниками ТЦК і СП

Через "Резерв+" оновили свої дані майже 190 тис. жінок - Міноборони України

У допитах Баканова не було процесуального сенсу, конспірологія про його недоторканність недоречна - перший заступник директора ДБР

У Дніпрі внаслідок ракетної атаки вже восьмеро постраждалих, із них двоє дітей - МВС

Через негоду знеструмлені споживачі 68 населених пунктів у Львівській та Сумській областях - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА