20:12 20.01.2019

Нова Конституція України - ключовий елемент програми "Опозиційного блоку"

2 хв читати
Нова Конституція України - ключовий елемент програми "Опозиційного блоку"

Нова Конституція України є ключовим елементом програми партії "Опозиційний блок", заявив співголова політради партії Борис Колесніков на Форумі за мир і розвиток, що проходить у неділю в Запоріжжі.

Як повідомляється на офіційному сайті партії "Опозиційний блок", Б.Колесніков зазначив, що форум зібрав людей, яким небайдужа доля України.

"Це і промислова еліта, і люди, які знаходяться на місцях і знають про ситуацію в країні набагато більше, ніж всі політики разом узяті. Вони підтримали нашого колегу, нашого друга Олександра Вілкула", - зазначив Б.Колесніков.

За його словами, проект нової Конституції України стане ключовим елементом виборчої програми кандидата в президенти України О.Вілкула. Б.Колесніков нагадав, що "Опозиційний блок" представив перший формат оновленого Основного Закону ще в 2016 році.

"Усі політики і ЗМІ, які завтра пропонуватимуть схожі статті, можуть просто звернутися до першоджерела на нашому сайті. Там усе чітко прописано: двопалатний парламент, 150 депутатів", - зазначив Б.Колесніков.

За словами голови політради "Опозиційного блоку", місцеві ради мають отримати більше повноважень, ніж вони мають зараз.

"Якби влада до нас прислухалася і запропонувала всім 25 суб'єктам те, що пропонуємо ми, війна б уже давно закінчилася", - підкреслив опозиційний політик.

Він також зазначив, що парламентська республіка є основним елементом програми "Опозиційного блоку".

"Вона принесла успіх таким країнам, як ФРН та Італія. Можна також розглянути американську модель із широкими повноваженнями президента, але вони всі перерізані правами штатів. Це – система "idiot proof" - захист від ідіотів. Щоб не будувати такого складного завдання захисту від ідіотів, їх краще не приводити у владу. Тому найактуальнішим питанням є децентралізація. Це - основа майбутнього. Вся Європа живе виключно на місцевих радах. Ні Адміністрація президента, ні Кабмін, ні Верховна Рада не виробляють нічого, крім вуглекислого газу. Все виробництво відбувається на місцях, усі доходи і витрати - теж. А оборона, безпека, зовнішня політика і національна інфраструктура мають бути у "центрі", - зазначив політик.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА