07:43 08.05.2020

Бойовики 21 раз порушили режим припинення вогню на Донбасі, поранені шестеро військових

2 хв читати
Бойовики 21 раз порушили режим припинення вогню на Донбасі, поранені шестеро військових

За минулу добу бойовики незаконних збройних формувань 21 раз порушили режим припинення вогню на Донбасі, поранені шестеро українських військовослужбовців, повідомили в прес-центрі штабу Операції об'єднаних сил.

"За минулу добу збройні формування Російської Федерації 21 раз порушили режим припинення вогню. Внаслідок ворожих обстрілів шість військовослужбовців об'єднаних сил отримали поранення", - йдеться в повідомленні на сторінці штабу ООС у соцмережі Фейсбук у п'ятницю вранці.

Повідомляється, що противник обстріляв позиції військових ООС із заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібрів 120 мм і 82 мм, а також гранатометів різних систем, БПЛА, озброєння бойових машин піхоти, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник двічі вів вогонь по позиціях українських військовослужбовців неподалік Мар'їнки - з мінометів 82-го калібру, станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Поблизу Старогнатівки противник застосував безпілотний літальний апарат, скинувши постріл ВОГ-17 над позиціями ОС, а потім обстріляв українських військовослужбовців з озброєння бойових машин піхоти.

Захисників Широкиного ворог тричі обстріляв із 82 мм мінометів, автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів, а захисників Новоселівки Другої обстріляв з автоматичних станкових гранатометів.

Поблизу Авдіївки НЗФ вдень у четвер застосували автоматичні станкові і ручні протитанкові гранатомети, а з настанням темряви - великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

Неподалік Тарамчука, Пісків і Невельського противник вів вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" поблизу Новотошківського бойовики чотири рази відкривали вогонь із заборонених Мінськими угодами озброєнь. Загалом, НЗФ використовували 19 артилерійських снарядів калібру 122 мм і 10 мін 120-го і 82-го калібру.

Околиці Оріхового ворог двічі обстріляв з мінометів калібру 82 мм, випустивши 30 мін, а також гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. Захисників Кримського ворог двічі обстрілював - з мінометів 120-го і 82-го калібру.

За даними української розвідки 7 травня військовослужбовці знищили 7 бойовиків і ще 5 поранили. Крім цього також знищено військову вантажівку противника.

У штабі також підкреслили, що з початку поточної доби в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник випустив 24 міни 120-го калібру по українських позиціях у Оріхового, а також застосовував станкові протитанкові гранатомети.

"За поточну добу втрат серед українських захисників немає", - додали в штабі.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Полковника Наталію Гуменюк призначено на нижчу посаду

Туреччина візьме участь у саміті миру та конференції з відновлення України

У 12 областях України введено екстрені відключення – Укренерго

Зеленський: Ми домовилися з Еміром Катару продовжити співпрацю в поверненні в Україну насильно вивезених Росією дітей

Генштаб ЗСУ: Противник атакує майже по всій лінії фронту, покровський напрямок залишається найгарячішим

МАГАТЕ ухвалило резолюцію зі звинуваченням на адресу Ірану в нездатності співпрацювати

Сирський провів засідання робочої групи з питань безпілотних систем, планується поліпшення логістики, ланцюга поставок, роботи майстерень

Унаслідок ворожих обстрілів Харківської області в середу постраждали три мирні жительки - прокуратура

У Білгород-Дністровському районі ракетним ударом пошкоджено туристичну інфраструктуру

Кабмін може продовжити терміни бронювання до року і розширити бронювання дефіцитних ВОС - депутат

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА