День фінансів: антикризові заходи від НБУ, наступний крок "Великого будівництва", челендж #добіса2020 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: антикризові заходи від НБУ, наступний крок "Великого будівництва", челендж #добіса2020

715
Вівторок, 22 грудня. Чому Finance.ua побив тарілки (і радить зробити це вам), що чекає НБУ в 2021, яким Зеленський бачить наступний крок “Великого будівництва”.
Антикризові заходи для підтримки банків. НБУ затвердив комплекс антикризових заходів з підтримки банківського сектору та економіки на час запроваджених карантинних заходів. Так, банкам рекомендовано реструктуризувати кредити позичальників, також дозволено не поширювати окремі ознаки дефолту за кредитами.
BankID і е-гривня. Далі буде… У 2021 році Нацбанк працюватиме над розвитком системи BankID. Масштабною трансформацією наступних років стане впровадження в Україні відкритого банкінгу, що передбачає відкриття банками своїх API, до яких зможуть підключатися компанії, що надають платіжні послуги. Також ведеться робота над проєктом з випуску електронної гривні.
Зазначимо, у грудні Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт №3637 “Про віртуальні активи”. Документ викликав чимало дискусій і різних міфів. Мінцифри розвінчало найбільш поширені з них.
Крім того, у планах Нацбанку зменшити доларизацію банківського сектору. В Україні баланси банків поки що залишаються значною мірою доларизованими. Через девальвацію гривні валютна складова в депозитах і валових кредитах досягає більше ніж 40%, що створює системні ризики. Тому НБУ вже застосовує низку інструментів і механізмів, щоб знизити доларизацію економіки.
Прийнятний рівень пенсії для українців. За даними опитування Research & Branding Group, середнє значення прийнятного для українців рівня пенсії становить 11 359 гривень. Це в 3,3 разу перевищує зафіксований ПФ середній рівень пенсії в жовтні 2020 р. Цікаво, що мінімальне значення пенсії українці вказали – 2 тис. гривень, а максимальне – 70 тис. гривень.
Житловий кодекс і безвідсотковий кредит. Молоді сім’ї та одинокі молоді громадяни можуть взяти пільговий довгостроковий кредит на будівництво або реконструкцію житла. Житловий кодекс визначає 6 основних категорій людей, які потребують поліпшення житлових умов.
В продовження теми про кредити. 💰 На Finance.ua вийшов оновлений рейтинг мікрофінансових організацій України. Цей рейтинг відображає якість обслуговування компаній, що видають онлайн-кредити на картку. Ми порівняли компанії і визначили, у кого цей процес організований краще, ніж у інших.

Рейтинг мікрофінансових організацій України 🏆

Що буде наступним кроком “Великого будівництва”. Президент України Володимир Зеленський вважає, що ремонт і створення нових доріг повинні тривати. На його думку, інфраструктури в країні не було. Точніше, вона була, але за неї було дуже соромно. Наступним кроком у цій сфері будуть інвестиції, концесії і так далі.
А пам’ятаєте свої плани і мрії на 2020 рік? А потім все в один момент вжууух і полетіло до біса. Відчуття, ніби рік якийсь бракований, не зникло досі. Тому ми вирішили вдарити по 2020 з усієї сили. Буквально. Так народився челендж #добіса2020 і особлива тарілка, в яку ми вклали кожну хвилину поганих новин і подій, яких було реально багато в 2020. Взяли і розбили її.
Хочете так само? Додавайте свої краш-відео з хештегом #Добіса2020 в соціальних мережах, а також відповідайте на запитання “Вірю не вірю” і вигравайте нашу особливу тарілку.

Приєднатися до челенджу #добіса2020

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас