19:41 28.05.2019

Саакашвілі підтвердив, що завтра повертається до України рейсом із Варшави, політичних амбіцій не має

2 хв читати
Саакашвілі підтвердив, що завтра повертається до України рейсом із Варшави, політичних амбіцій не має

Екс-президент Грузії, колишній голова Одеської облдержадміністрації Міхеіл Саакашвілі підтвердив, що в середу, 29 травня, повернеться до України, в майбутньому планує повернення до Грузії.

"Зараз я приїжджаю до України, завтра я приїжджаю до України. За першої ж можливості я також повертатимуться до Грузії", - сказав він в ефірі телеканалу "Наш" (включення через Skype) у вівторок.

Саакашвілі висловив подяку президенту України Володимиру Зеленському за повернення йому громадянства України.

Політик також запевнив, що у нього немає "жодних особистих політичних амбіцій".

Відповідаючи на запитання про те, чи має намір він із партією "Рух нових сил" брати участь у парламентських виборах в Україні, Саакашвілі зазначив, що під час реєстрації Мін'юст вніс до назви партії "Рух нових сил" зміни, через які ця політсила наразі "офіційно не зареєстрована", а є "інша партія з прізвищем Саакашвілі".

"Я вважаю, що на цих виборах (парламентських)... більшість отримає партія "Слуга народу"... Мені здається, потрібно дати їм шанс, можливість отримати більшість, а потім контролювати", - висловив думку політик.

Пізніше Саакашвілі написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook: "Завтра повертаюся до себе додому в Київ! Рейс №753 авіакомпанії LOT Варшава-Київ (Бориспіль). За розкладом прибуваю о 17:15!".

Зеленський своїм указом від 28 травня повернув громадянство України Саакашвілі.

У липні 2017 року Порошенко своїм указом позбавив Саакашвілі українського громадянства, коли той перебував у США.

10 вересня 2017 року Саакашвілі перетнув польсько-український кордон в оточенні своїх прибічників, що супроводжувалося протистоянням із прикордонниками і правоохоронцями. 22 вересня 2017 року Мостиський районний суд Львівської області визнав Саакашвілі винним у незаконному перетині кордону України.

12 лютого 2018 року Саакашвілі затримали в ресторані "Сулугуні" в центрі Києва неподалік офісу його партії "Рух нових сил", після чого доставили в аеропорт "Бориспіль" і відправили літаком до Польщі. У МВС України пояснили, що відповідно до вже ухвалених судових рішень Саакашвілі перебував на території України незаконно, а тому з "дотриманням усіх юридичних формальностей був повернений до країни, звідки прибув, порушуючи вітчизняне законодавство".

22 травня адвокат Саакашвілі Руслан Чорнолуцький подав до Адміністрації президента Зеленського листа Саакашвілі з проханням повернути йому громадянство України. Саакашвілі зазначив, що якщо у Зеленского навіть є якісь сумніви щодо доцільності повертати йому громадянство України, президент може дати розпорядження голові Державної прикордонної служби про те, що Саакашвілі має право в'їхати в Україну, щоб самому захистити свої права в суді.

Наразі в Державній прикордонній службі України запевнили, що немає підстав не пустити в країну Саакашвілі, якому президент Зеленський повернув українське громадянство.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

Визначених Укренерго лімітів вистачить Києву 24 травня в середньому на 76% потреб, діятимуть графіки відключень

Рада має намір дозволити банкам розкривати банківську таємницю на запити Мін'юсту і нотаріусів

Активні бойові зіткнення в районах Кліщіївки й Андріївки тривають - ОСУВ "Хортиця"

Прем'єр Греції підтвердив свою участь у Саміті миру

Рада має намір дати можливість засудженим працювати на підставі цивільно-правових договорів

Прем'єр-міністр Норвегії підтвердив участь країни в Саміті миру

Рада має намір розвантажити Київський міський окружний адміністративний суд від накопичених судових справ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА