RU
 

В Укргазвидобуванні проходять обшуки

Корреспондент.net,  7 липня 2017, 13:51
0
242
В Укргазвидобуванні проходять обшуки
Фото: 112.ua
В Укргазвидобуванні вважають обшук боротьбою з інвестиціями

Менеджмент компанії підозрюють у привласненні державних коштів під час здійснення закупівель.

 
Співробітники Генеральної прокуратури (ГПУ) спільно з представниками Служби безпеки (СБУ) проводять обшуки в приміщеннях регіонального відділення ПАТ Укргазвидобування, повідомляє прес-служба прокуратури.
 
Згідно з повідомленням, обшуки проходять у рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо незаконного привласнення державних коштів.
 
"Встановлено, що службові особи ПАТ Укргазвидобування, діючи за попередньою змовою з посадовими особами іноземних компаній, зловживаючи своїм службовим становищем всупереч інтересам служби, шляхом завищення вартості робіт з гідророзриву пластів, які проводяться на території Полтавської та Харківської областей, протягом 2016-2017 років заволоділи державними коштами в особливо великих розмірах", - уточнюється в повідомленні.
 
Зокрема, за інформацією прокуратури, у 2016 році ПАТ Укргазвидобування проведено 4 тендери про проведення робіт з гідророзриву пластів на свердловинах, які перебувають на балансі українського підприємства. Умовами таких тендерів було виконання 100 операцій гідророзривів пласта загальною вартістю близько 400 млн грн.
 
"На цей час на підставі дозволу слідчого судді в кримінальному провадженні з метою відшукання оригіналів документів щодо укладення та виконання договорів проводяться слідчі дії - обшуки в приміщеннях регіонального відділення ПАТ Укргазвидобування і підприємствах підрядників", - наголошується в повідомленні.
 
У ПАТ Укргазвидобування оцінюють такі дії як протидію залученню в Україну іноземних інвестицій. "Вчора ми дали інфо про збільшення видобутку газу на 171 млн куб. м за перше півріччя 2017 року. Основний фактор - роботи з інтенсифікації свердловин, які вже більше півроку у нас проводять іноземні підрядники ТАКР (Румунія) і Белорусьнефть (Білорусь). Сьогодні з обшуками до УГВ прийшли СБУ і ГПУ якраз з цієї теми - кому-то, мабуть, не подобається, що ми залучаємо в Україну іноземні сервісні компанії, що створюємо ринок нафтогазових сервісних послуг, працюємо чесно і прозоро (всі ці контракти - результат жорстких торгів на ПроЗорро), збільшуємо видобуток. Ціна на ці контракти теж була історично низька - втричі нижче (!!!), ніж платили за такі послуги приватні компанії", - заявив на своїй сторінці у Facebook голова правління ПАТ Олег Прохоренко.
 
ТЕГИ: Украинаобыск
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі