ua en ru

Верховний Суд відхилив скаргу НАБУ на рішення КДКП за Холодницькому

Верховний Суд відхилив скаргу НАБУ на рішення КДКП за Холодницькому Фото: Назар Холодницький (РБК-Україна)

У Верховний суд 17 серпня надійшов позов про скасування догани Холодницькому

Верховний суд сьогодні, 21 серпня, відмовив Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) у розгляді позову на рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів (КДКП) винести догану заступнику генерального прокурора - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назару Холодницькому. Про це повідомила прес-служба суду.

В прес-службі суду пояснили, що в судовому порядку підлягають оскарженню ті рішення КДКП, які прийнято за результатами дисциплінарного провадження, і право на таке оскарження має лише прокурор як суб'єкт цього дисциплінарного провадження, діяльність якого оскаржується".

Суд зазначив, що в розумінні норм закону № 1697-VII НАБУ у разі незгоди з рішенням КДКП може при наявності дозволу КДКП оскаржити таке рішення тільки у Вищій раді правосуддя. З цього випливає висновок, що НАБУ не має права на оскарження рішення, прийнятого КДКП за результатами розгляду такої скарги. Таке рішення суду може бути оскаржене в апеляційному порядку у Великій Палаті Верховного суду.

Нагадаємо, НАБУ подало позов у Верховний суд на КДКП з вимогою скасувати догану Холодницкому. НАБУ просило визнати протиправним та скасувати рішення комісії про догану Холодницкому, а також зобов'язати комісію розглянути заяву про наявність дисциплінарного проступку у діях керівника САП і відповідні матеріали дисциплінарного провадження.