12:18 02.03.2020

Корнієнко: Нам потрібно системно та інституційно переглянути те, що робить уряд

2 хв читати
Корнієнко: Нам потрібно системно та інституційно переглянути те, що робить уряд

 У зв'язку з тим, що сьогодні перед Україною стоять виклики у вигляді епідемії коронавірусу та світової фінансової кризи, що насувається, а також не проводиться той курс, який підтримав електорат на парламентських і президентських виборах, Верховній Раді необхідно системно та інституційно переглянути те, що робить уряд, заявив перший заступник керівника фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко.

"Я гадаю, що в середу ми проведемо предметну розмову, поставимо конкретні запитання: як так сталося, що курс, який обрали 73% населення і потім підтвердили це великим результатом на парламентських виборах, - це правильний курс, і довіра до президента зберігається, довіра до курсу зберігається. Але, за фактом, у кишенях люди не відчувають цього, у платіжках люди не відчувають цього, у системних реформах люди не відчувають цього", - заявив Корнієнко у понеділок на засіданні погоджувальної ради Верховної Ради.

Перший заступник голови фракції "Слуга народу" впевнений, що уряд має перетворитися у штаб із протидії тим загрозам, які на сьогодні стоять перед Україною.

"З урахуванням тієї ситуації з безпекою, яка є: коронавірус, можлива фінансова криза, - нам точно потрібно переглядати системно та інституційно те, що має робити уряд. Він має перетвориться на своєрідний штаб із усунення загроз", - додав Корнієнко.

Він визнав, що ідея з укрупненням міністерств виявилася невдалою й анонсував повернення до дискусії про створення міністерства промислової політики.

"Ідея щодо укрупнення міністерств до кінця не спрацювала, ми про це вже давно говоримо. Точно ідея з тим, щоб винести з поля зору промислову політику і взагалі економіку, як окремий напрямок на рівні віце-прем'єра теж не спрацювала. Нам необхідно повертатися, напевно, до міністерства промислової політики, до такої ідеї", - сказав народний депутат.

Водночас на брифінгу після засідання погоджувальної ради Корнієнко сказав: "Стежитимемо далі за розвитком подій, за тими консультаціями, які тривають. Вони сьогодні відбуватимуться, сьогодні збиратиметься мала фракція, можливо завтра збиратиметься велика фракція. Дивитимемося".

Корнієнко - голова партії "Слуга народу".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Важливо, щоб лідери з великим політичним впливом допомагали залучати до Саміту миру інших лідерів, які все ще балансують між Україною та Росією

Київ пропонує європейські варіанти змін до розподілу повноважень між державною та місцевою владами - заступник мера

Більшість українців продовжує довіряти Зеленському як чинному президенту - КМІС

Глобальний саміт миру може мати продовження в парламентському вимірі - Стефанчук

Половина опитаних українців вважають, що Зеленський не виконав більшість передвиборчих обіцянок, половина з них звинувачує в цьому його оточення - КМІС

Участь Китаю в Глобальному саміті миру могла б зробити практичний внесок у досягнення справедливого й довготривалого миру в Україні - МЗС

Верхня палата парламенту Швейцарії відхилила план допомоги Україні на CHF5 млрд через "боргове гальмо"

Порошенко: Верховна Рада несе відповідальність за якість кадрової політики, досить мовчки натискати кнопки

Майже половина українців бачить погіршення в ситуації з демократією та економікою в країні за п'ять років каденції Зеленського - КМІС

Угорщина може позбутися права вето під час голосування в Євросоюзі - DW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА