20:44 09.02.2021

Стрес-тестування в 2021р пройдуть 30 банків

2 хв читати
Стрес-тестування в 2021р пройдуть 30 банків

Національний банк України (НБУ) після перерви через пандемію відновить у 2021 році стрес-тестування в 30-ти банках, на які припадає 90% активів банківської системи, повідомила прес-служба регулятора у вівторок.

Банки, в яких будуть проводитися стрес-тести, відібрані за трьома критеріями, зокрема розмір активів, зважених на ризик, обсяг депозитів, залучених від домогосподарств і обсяг чистих кредитів, наданих домогосподарствам (з вагами 40%, 50% і 10% відповідно) , відзначається в прес-релізі.

До переліку увійшли ПриватБанк, Ощадбанк, Укрексімбанк, Укргазбанк, Альфа-Банк, Райффайзен банк Аваль, Сбербанк, Укрсиббанк, ОТП банк, Креді Агріколь банк, Прокредит банк, Кредобанк, Ідея Банк, Правекс Банк, ПУМБ, Таскомбанк.

До нього також включені Універсал Банк, Банк Кредит Дніпро, Мегабанк, А-банк, МТБ Банк, Індустріалбанк, Банк інвестицій і заощаджень, Акордбанк, банки "Південний", "Форвард", "Львів", "Альянс", "Глобус" і "Схід".

"Подробиці макроекономічних сценаріїв і підходів до стрес-тестування в 2021 році будуть оприлюднені пізніше на сайті Національного банку", - уточнив НБУ.

За результатами оцінки стійкості для банків буде визначено необхідний рівень нормативу достатності (адекватності) регулятивного капіталу (Н2) та нормативу достатності основного капіталу (Н3), йдеться в повідомленні.

Крім цього, регулятор проведе щорічну оцінку стійкості станом на 1 січня 2021 року, що передбачає оцінку якості активів (asset quality review - AQR), для 72 із 73 активних банків (крім банку "Розрахунковий центр", який здійснює тільки розрахункові операції).

Зазначається, що фокусом цьогорічної оцінки стійкості буде стан активів банків після проходження ними гострої фази коронакризи. Особливу увагу буде прикуто до реструктуризованих кредитів та якості оцінки вартості нерухомого майна.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Основою горизонтального вирівнювання місцевих бюджетів-2025 будуть надходження ПДФО-2024 і статистика населення на початок війни та ВПО

Відключення е/е можуть повернутися з виведенням найближчими днями чергових енергоблоків у ремонт - голова "Енергоатому"

Вимоги до затвердження керівництва українських СК зараз набагато жорсткіші, ніж у європейських країнах - думка

Частка бізнес-продажу в мережі JYSK в Україні в травні 2024 р. перевищила 6%

Заступник міністра фінансів США обговорить у Києві питання посилення санкцій і прибутку від активів РФ

Держбюджет отримав від туристичної галузі в першому кварталі 616 млн грн

Райффайзен Банк почав видавати кредити малому бізнесу на СЕС та електрокари

АМПУ завершує переговори щодо відновлення поромної переправи Азербайджан-Україна

ЄБРР підтримуватиме Україну до кінця війни в межах EUR1,5 млрд на рік

"Укрнафта" запустила високодебітну свердловину на Заході України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА