15:44 19.07.2019

Зеркаль прийняла копії вірчих грамот від новопризначеного посла ФРН Анки Фельдгузен

2 хв читати
Зеркаль прийняла копії вірчих грамот від новопризначеного посла ФРН Анки Фельдгузен

Виконувач обов'язків міністра закордонних справ України, заступник глави МЗС з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль (міністр Павло Клімкін перебуває у відпустці) прийняла копії вірчих грамот від новопризначеного посла Німеччини в Україні Анки Фельдгузен, повідомляє в п'ятницю вдень прес-служба українського зовнішньополітичного відомства.

"Під час зустрічі з цієї нагоди 19 липня було констатовано динамічний характер двостороннього співробітництва між Україною та Німеччиною. Олена Зеркаль відзначила важливу роль Берліна у збереженні суверенітету та територіальної цілісності України внаслідок російської агресії, а також у збереженні підтримки міжнародної спільноти нашій країні в протидії агресору. Наголошувалося на вагомій практичній допомозі уряду ФРН у здійсненні реформ в Україні. Позитивно відзначено стале зростання торговельно-економічних відносин та інвестиційного співробітництва", - йдеться в інформації.

Зеркаль окремо ознайомила Фельдгузен із підсумками міжнародних судових процесів України проти Росії як агресора й висловила упевненість, що Німеччина продовжуватиме підтримувати зусилля України щодо безумовної імплементації Москвою рішень поважних судових інстанцій.

"Торкаючись енергетичної сфери, Олена Зеркаль відзначила важливість подальшої співпраці з урядом ФРН задля ефективної імплементації директив Єврокомісії щодо зміцнення енергобезпеки та конкуренції на внутрішньому ринку газу в Євросоюзі", - зазначили в МЗС.

Німецький дипломат дала високу оцінку стану демократії в Україні, свідченням чого, зокрема, є вільні та демократичні виборчі процеси.

Зеркаль побажала послу ФРН успішної діяльності в Україні й висловила впевненість, що попередній досвід дипломатичної роботи в Українській державі сприятиме її ефективній роботі.

Раніше Анка Фельдгузен обіймала посаду заступника посла ФРН в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

Стефанішина обговорила зі Столтенбергом очікування і підготовку до майбутнього саміту НАТО у Вашингтоні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА