У Гельсінкі автодороги пропонують зробити платними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Гельсінкі автодороги пропонують зробити платними

Світ
252
Взаємні плати за користування міськими дорогами та оновлення автопарку визнані найбільш дієвими механізмами, які зможуть допомогти зменшити кількість шкідливих викидів в атмосферу в два рази до 2020 року порівняно з 2005-м.
Такими є висновки робочої групи з кліматичної політики в галузі транспорту, яка провела дослідження в столиці Фінляндії, повідомляє Фонтанка.ру з посиланням на транспортне агентство Гельсінкі HSL.
Плата за користування дорогами зменшить завантаженість і принесе додаткове фінансування, необхідне для інвестицій і послуг у цій сфері, заявили в HSL.
“Доходи від зборів мають бути спрямовані на регіональну транспортну систему, наприклад, на розвиток громадського транспорту, поліпшення умов для інвалідів-візочників і пішоходів”, – повідомив керівник підрозділу HSL Сіні Пунтанен.
Підраховано, що введення зборів за користування міськими дорогами скоротить час поїздок на легкових автомобілях і громадському транспорті на 10%, а також прискорить вантажні перевезення та зменшить кількість ДТП.
Для введення плати за дороги потрібно внести поправки в законодавство. На початковому етапі від стягування плати, можливо, будуть звільнені електрокари та автомобілі з низьким рівнем викидів.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас