20:02 21.01.2021

Кравчук запропонував розробити єдиний документ із врегулювання на Донбасі, який можуть схвалити лідери країн "нормандського формату"

2 хв читати
Кравчук запропонував розробити єдиний документ із врегулювання на Донбасі, який можуть схвалити лідери країн "нормандського формату"

Голова української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Леонід Кравчук на засіданні в режимі відеоконференції в четвер запропонував координатору політичної підгрупи від ОБСЄ П’єру Морелю створити єдиний документ із врегулювання на Донбасі з найкращими пропозиціями політичних радників.

"Вироблення єдиного документа, який ухвалять лідери держав "нормандського формату", є головним дороговказом для подальшої роботи ТКГ. На думку голови української делегації, якщо до процесу консультацій підійти з цієї позиції, то ТКГ отримає усі шанси перейти до більш конструктивних кроків щодо виконання рішень, прийнятих у рамках комплексу домовленостей, починаючи з 2014 року", - повідомляє українська делегація в ТКГ у соцмережі Facebook.

Пізніше Кравчук пояснив, що цей документ буде розроблений на основі документів, підготовлених раніше представниками української делегації в ТКГ і окупованих районів Донецької та Луганської областей.

"Для того, щоб рухатися вперед, треба розставити деякі акценти або внести конкретні зміни в наші покрокові рухи вперед, а саме: є підготовлені пропозиції ОРДЛО, прийняті Росією, і є пропозиції, підготовлені Україною. Ми запропонували, щоб політична підгрупа на основі цих двох пропозицій, плюс тих напрацювань, які вже є і в нормандському форматі, і в Мінському переговорному процесі, підготували один документ, який ми розглянемо. і на основі цього документа діятимемо в усіх сферах: з безпеки, політичній, гуманітарній, економічній тощо, тобто, ми вже вималювали наші кроки, або план руху вперед", - сказав Кравчук в ефірі програми "Дійові особи" на "5 каналі" в четвер.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Буданов про дозвіл завдавати ударів західною зброєю по території РФ: це полегшить ситуацію

Усі необхідні заходи для захисту Сумської області вже вжито

Кулеба впевнений, що союзники дійдуть висновку про необхідність розширення дозволу на застосування їх озброєння для ударів по території РФ

Для понад 300 тис. родин за добу відновили електропостачання після негоди на Київщині

Генштаб ЗСУ: Найгарячіше на покровському напрямку, там наразі тривають 12 боїв

Макрон відкинув можливість передвиборчих дебатів із Ле Пен

Окупанти вдарили по Старому Салтову, постраждали три людини

Через негоду в Україні на вечір середи без світла понад 81 тис. абонентів у 360 населених пунктах - Міненерго

Зеленський у Саудівській Аравії зустрівся з прем'єром: Обговорили двосторонні відносини

У Білій Церкві відкрився 23-й центр рекрутингу української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА