День фінансів, 2 листопада: менше роботи в Польщі (версія НБУ), премія за стягнення аліментів, прогноз щодо курсу на листопад — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 2 листопада: менше роботи в Польщі (версія НБУ), премія за стягнення аліментів, прогноз щодо курсу на листопад

597
П’ятниця, 2 листопада. В НБУ зробили прогноз щодо інфляції до 2020 року, а також пояснили, чому українці їздитимуть рідше на роботу в Польшу.
Премія за стягнення аліментів. Кабмін встановив винагороду для колекторів у розмірі 10% від суми стягнутої заборгованості за аліменти. Але премія ця буде нараховуватися, якщо розмір заборгованості перевищує платежі за 12 місяців і більше.
Прогноз валютного ринку на листопад. За прогнозами аналітиків, курс гривні в листопаді може коливатися в діапазоні 28-29 грн за долар. Підтримувати стабільність гривні будуть залучені кошти від розміщення єврооблігацій, а також сувора грошово-кредитна політика НБУ.
Українці рідше їздитимуть на роботу в Польщу. Принаймні, про це кажуть в НБУ. Причиною цього буде сповільнення економічного зростання сусідньої держави і зниження темпів створення нових робочих місць. Але водночас, в Нацбанку зазначають, що ризик збільшення міграційних процесів в інші країни залишається на досить високому рівні.
SkyUp розширив список рейсів. SkyUp отримав дозвіл від Державіаслужби на регулярні та чартерні рейси в Попрад (Словаччина), Абу-Дабі (ОАЕ), Софію (Болгарія). За подорож у Софію зі SkyUp необхідно буде заплатити від 1509 гривень, а в Попрад – від 986 гривень.
Інфляція в 5% до кінця 2020 року. НБУ прогнозує, що інфляція увійде в межі цільового діапазону в І кварталі 2020 року і досягне середньострокової мети 5,0% в кінці 2020 року. Головним чинником такого сповільнення інфляції будуть суворі монетарні умови, які склалися в результаті кількох попередніх підвищень облікової ставки.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас