07:59 27.01.2019

У Франції 69 тис. "жовтих жилетів" взяли участь в одинадцятій суботі протесту

2 хв читати
У Франції 69 тис. "жовтих жилетів" взяли участь в одинадцятій суботі протесту

Повідомлення французьких ЗМІ про акції в суботу по всій країні руху "жовтих жилетів" нагадували військові зведення, настільки запеклими в деяких місцях були сутички маніфестантів з правоохоронними силами.

Повідомлення про безлади надходили з Нанта, Руана, Гавра, Евре, Кемпера, Ле-Мана та інших міст. Масові акції відбулись в Марселі, Бордо і Тулузі.

У Парижі важке поранення в око отримав один з лідерів руху Жером Родрігес, за попередніми даними, в результаті дій поліцейських, коли на площі Бастилії він вів пряму зйомку для Facebook сутичок протестувальників з поліцією. Імовірно, в нього потрапила граната для розгону натовпу.

У столиці поліція застосувала проти маніфестантів сльозогінний газ і водомети.

Загальні цифри учасників протесту в країні змінювалися протягом дня. До вечора одинадцятої суботи маніфестацій "жовтих жилетів", за даними міністерства внутрішніх справ, у Франції в акціях брали участь близько 69 тис. осіб, з яких 4 тис. - в Парижі. За інформацією столичної префектури поліції, в Парижі було затримано більше 50 осіб.

Поліцейські до вечора суботи поступово витискали протестуючих з площі Бастилії, але ті почали переміщатися на площу Республіки, де оголосили про намір провести "жовту ніч" протесту.

"Жовті жилети" мають намір під час "жовтої ночі" почати формування "жовтого зошита" - переліку вимог до влади. Гасла учасників акції значною мірою спрямовані проти політики президента Еммануеля Макрона, якого вони називають "президентом багатих", що нехтує інтересами простого народу. Основні вимоги пов'язані з протестом проти зубожіння трудового населення. Зокрема лунають заклики до створення "національної ради опору "жовтих жилетів".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА