16:54 06.07.2018

Глава МВС України знову наголошує на безпідставності звинувачення нацгвардійця Марківа в Італії

2 хв читати
Глава МВС України знову наголошує на безпідставності звинувачення нацгвардійця Марківа в Італії

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков знову заявляє про безпідставність звинувачень українського військовослужбовця Національної гвардії України Віталія Марківа, заарештованого в Італії за підозрою у вбивстві італійського фотожурналіста Андреа Роккеллі на Донбасі.

"Марківа безпідставно звинувачують у вбивстві Рокеллі, який незаконно прибув в ОРДЛО і був убитий сепаратистами", – цитує А.Авакова департамент комунікації МВС України в п'ятницю.

Коментуючи початок судового процесу над В.Марківим в Італії в п'ятницю, А.Аваков зазначив: "Ми офіційно передали італійському міністру закордонних справ через Посольство Італії інформацію про те, що це не могло бути з боку нашого солдата. Попри це, Віталій Марків вже рік знаходиться під арештом. Коли мова йде про журналістів, які працюють на території конфлікту, то ми готові бути уважними і визначити особливі процедури, коли вони потрапляють в зону конфлікту для об'єктивного висвітлення подій".

Як повідомлялося, українського військовослужбовця В.Марківа затримали в Італії 30 червня 2017 року за підозрою у вбивстві італійського фотожурналіста А.Роккеллі поблизу м.Слов'янська Донецької області в травні 2014 року.

Наприкінці лютого 2018 року заступник генерального прокурора України Євген Єнін заявив, що Україна не має претензій до розслідування справи В.Марківа, але розраховує на об'єктивність італійської сторони в цьому питанні та згоду створити спільну слідчу групу.

"Радіо Свобода" з посиланням на адвоката нацгвардійця Раффаелле Делла Вале повідомляло, що В.Марків, підозрюваний у вбивстві італійського фотожурналіста, постане перед судом Італії 6 липня 2018 року.

"Таким став підсумок сьогоднішнього попереднього засідання суду в Павії, яким прокуратура завершила розслідування справи Марківа... Процес проходитие в суді міста Ассізі", – йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна найближчими днями отримає перші снаряди в рамках ініціативи Чехії

Окупанти наростили інтенсивність атак майже по всій лінії фронту

Щоденні атаки росіян Харкова доводять їхню мету стерти з лиця землі друге за величиною місто в Україні, тому потрібна сучасна зброя

Зеленський: Україна очікує на Саміті миру присутності різних держав, націй і континентів, щоб кожен міг проявити своє лідерство в захисті спільних цінностей

Зеленський і Монтенегру обговорили підготовку Саміту миру та кроки щодо наближення завершення вторгнення РФ в Україну

Загинув місцевий житель с. Гаврилівка на Херсонщині внаслідок ворожого обстрілу

У Торецьку в результаті скинутих ворогом трьох авіабомб загинули двоє людей і троє дістали поранення - голова ОВА

Міноборони України не планує розсилати повістки через застосунок "Резерв+"

У Запоріжжі вирішили скасувати безкоштовний проїзд у міському електротранспорті

ВАКС обрав Смирнову запобіжний захід у вигляді застави 10 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА