Міжбанк: ринок залежатиме від сьогоднішніх ситуативних курсових інтересів і дій найбільших гравців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: ринок залежатиме від сьогоднішніх ситуативних курсових інтересів і дій найбільших гравців

Валюта
585
Ця п’ятниця на валютному ринку пройде досить нестандартно, як для завершення тижня. Річ у тім, що завтра (в суботу 11 травня) банки будуть відпрацьовувати попереднє перенесення великодніх свят кінця квітня, і платежі в гривні будуть проходити в звичайному робочому режимі по всіх операціях. Валютний же міжбанк, згідно з рішенням НБУ – відкриватися не буде, а всі зарахування валюти за п’ятницю і обов’язкові продажі по них – пройдуть вже понеділком.
Це змінить сьогодні тактику і стратегію багатьох клієнтів.
З одного боку – імпортери будуть поспішати закрити свої валютні операції і оперативно проплатити зранку за зовнішньоекономічними зобов’язаннями або відразу перенесуть свої купівлі на понеділок;
з іншого боку – експортерам потрібна гривня (з нею вони зможуть завтра працювати в звичайному режимі) і багато хто з них захоче сьогодні продати валюту, щоб 11 травня їм було чим закривати свої господарські операції всередині країни;
з третього – фактор ефекту закінчення тижня ніхто не скасовував і ділова активність після обіду вже буде низькою, а завтрашній день може пройти на банківському ринку досить мляво, як за рахунок відсутності валютного міжбанку, так і за рахунок “напіввихідного” настрою у багатьох клієнтів.
Тому ми очікуємо на досить велику кількість операцій на торгах до обіду і потім різке падіння активності у клієнтів в другій половині дня.
Ринок залишиться дуже залежним від сьогоднішніх ситуативних курсових інтересів і дій найбільших гравців міжбанку, а обсяги операцій, за нашими розрахунками, складуть до 350-380 млн доларів при укладенні до 430-460 угод.
Нацбанк продовжить викуповувати надлишок долара на міжбанку в «анонімному» форматі через Matching, а спекулянти працюватимуть в режимі «в дві сторони».
Ми прогнозуємо на п’ятницю коридор по долару в межах 26,16-26,30 гривень з повною залежністю курсового тренду від дій найбільших гравців ринку.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 26,20 / 26,23
євро – 29,43 / 29,38
російський рубль – 0,4020 / 0,4029
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас