День фінансів, 24 червня: ініціативи нардепів щодо "єврономерів", пенсії і реструктуризації боргів за ЖКГ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 24 червня: ініціативи нардепів щодо "єврономерів", пенсії і реструктуризації боргів за ЖКГ

789
Середа, 24 червня. Що загрожує боржникам за комуналку, і які фактори впливають на курс долара в Україні.
Нові пільги для власників “єврономерів”. Депутати в новому законопроєкті пропонують звільнити від сплати акцизного податку на нові та вживані транспортні засоби з 1 січня 2021 року. Також будуть передбачені пільги для власників автомобілів на “єврономерах”, які вже перебувають на території України.
Стрес-тест від НБУ. Національний банк провів експрес-стрес-тест щодо стабільності банків. Як показали результати, 7 приватних і 2 державні банки показали ризики з достатності капіталу. Регулятор зазначає, що ці банки не несуть загрозу фінансовій стабільності.
Що впливає на курс долара? У новому відео на YouTube-каналі Finance.ua наш фінансовий експерт Олексій Козирєв детально розповідає, які ж фактори сьогодні впливають на курс долара в Україні. Також він незмінно дасть свій прогноз курсу на тиждень.
Запуск другого і третього рівнів пенсійної системи вже скоро. Голова НКЦПФР Тимур Хромаєв розповів, що законопроєкт про другий рівень пенсійної системи вже зареєстрований у Верховній Раді, а про третій – буде поданий до кінця року. За його словами, основною проблемою при проведенні пенсійної реформи є недовіра інвесторів і вкладників до тих, хто управляє коштами.
Також голова НКЦПФР повідомив, що фондовий регулятор захистить права інвесторів на ринку житла. Як він зазначає, на етапі первинного будівництва існує велика проблема відсутності механізму обліку та формування активів. “У інвестора повинен бути захист від втрати всієї суми інвестиції”, – заявив Хромаєв.
Реструктуризація боргів за комуналку. Нещодавно у ВРУ народними депутатами був зареєстрований проєкт закону про реструктуризацію боргів споживачів за ЖКП. Згідно з документом, боржникам можуть обмежити право виїзду за межі України, керувати транспортними засобами, користуватися зброєю. У разі неукладення договору реструктуризації та несплати поточних платежів заборгованість, що утворилася станом на 1 жовтня 2020 року, стягується за рішенням суду.
Нові процедури прописки в іпотечному житлі. З 23 червня в Україні набули чинності зміни в правилах реєстрації місця проживання. Зміни стосуються процедури прописки в іпотечне житло. Наприклад, якщо місце проживання перебуває в іпотеці, реєстрація в ньому повинна відбуватися з письмового дозволу іпотекодержателя. Більше деталей.
Як безпечно платити картками, гаджетами і навіть обличчям? Технології стали невід’ємною частиною нашого життя. Особливо зручними є діджитал-рішення, які стосуються платежів. Однак користувачам варто знати не тільки як діють цифрові платежі, але і правила безпеки на кожен день. Саме про це буде нова програма вебінару FinUpdate: випуск 9, який відбудеться вже завтра, 25 червня, з 11:30 до 13:00. Участь безкоштовна за попередньою реєстрацією. Посилання для безкоштовної реєстрації.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас