12:53 17.12.2020

Зеленський: Нам потрібно отримати перші партії вакцини від COVID-19 уже в січні

2 хв читати
Зеленський: Нам потрібно отримати перші партії вакцини від COVID-19 уже в січні

Президент України Володимир Зеленський заявляє про наміри отримати перші партії вакцини від коронавірусної хвороби COVID-19 уже в січні наступного року, щоб розпочати прищепну кампанію.

"Наразі актуально важливим є забезпечити Україну ліцензованою антикоронавірусною вакциною, і найголовніше - якісного виробництва... Інформація про основні компанії-виробники вакцин, країни, де вже розпочалася або незабаром розпочнеться масова вакцинація, а також де можуть очікуватися надлишки вакцини - ця інформація є, інформація ця доступна і нам потрібно отримати перші партії вакцини вже на початку наступного року, саме в січні, щоб розпочати вакцинацію в Україні", - сказав Зеленський на онлайн-конференції керівників закордонних дипломатичних установ України в четвер.

За його словами, над цим завданням працюють керівництво держави, дипломатичний корпус і співробітники українських спецслужб.

При цьому глава держави закликав дипломатів також підключитися до роботи з отримання доступу до вакцини. "Ми над цим дуже сильно працюємо, тому і вас я прошу це робити. Включайтеся в усі контакти, які у нас є... Коли ми говоримо про вакцинацію, я зараз звертаюся до наших послів у Великій Британії, у Сполучених Штатах, у Франції, в Німеччині, в Італії, до представника при ЄС - але це не означає, наголошую, що всім іншим послам потрібно розслаблятися", - сказав Зеленський.

Як повідомлялося, Міністерство охорони здоров'я України планує провести першу вакцинацію від COVID-19 в лютому 2021 року, воно веде переговори з компаніями-виробниками вакцин від COVID-19. Крім того, Україна отримала від COVAX (Глобальний фонд доступу до вакцин проти COVID-19) офіційне схвалення запиту на отримання вакцини від COVID-19 й очікує постачання наприкінці першого-початку другого кварталу 2021 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

Визначених Укренерго лімітів вистачить Києву 24 травня в середньому на 76% потреб, діятимуть графіки відключень

Рада має намір дозволити банкам розкривати банківську таємницю на запити Мін'юсту і нотаріусів

Активні бойові зіткнення в районах Кліщіївки й Андріївки тривають - ОСУВ "Хортиця"

Рада має намір дати можливість засудженим працювати на підставі цивільно-правових договорів

Прем'єр-міністр Норвегії підтвердив участь країни в Саміті миру

Рада має намір розвантажити Київський міський окружний адміністративний суд від накопичених судових справ

110 ОМБ ім. генерал-хорунжого Марка Безручка: Ще мінус два літаки окупантів на нашому напрямку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА