15:45 02.10.2019

Понад половина українців за невоєнні заходи врегулювання на Донбасі, проти амністії бойовиків майже половина - опитування "Рейтингу"

2 хв читати
Понад половина українців за невоєнні заходи врегулювання на Донбасі, проти амністії бойовиків майже половина - опитування "Рейтингу"

Понад половина українців підтримують невоєнні заходи щодо врегулювання питання окупованого Донбасу, про що свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" наприкінці вересня.

Так, згідно з результатами опитування, 34% виступають за припинення воєнних дій і визнання цих територій тимчасово окупованими, замороження конфлікту, 23% - за надання цим територіям статусу автономії у складі України. Водночас 23% виступають за продовження воєнних дій до повного відновлення української влади на всьому Донбасі й лише 6% - за відокремлення цих територій від України.

Введення миротворців ООН на окуповані території Донбасу, але без російського контингенту, підтримують 55%, проти 26% опитаних. Проведення на непідконтрольних територіях Донецької та Луганської областей місцевих виборів після отримання контролю над усією окупованою територією підтримують 53%, не підтримують 19%. Проведення на непідконтрольних територіях Донецької та Луганської областей місцевих виборів під контролем ОБСЄ підтримують 43% опитаних, не підтримують 27%.

Низка ініціатив щодо окупованого Донбасу не має підтримки серед населення. Зокрема, амністію учасників незаконних збройних формувань, які воюють на боці так званих ДНР і ЛНР, не підтримують 48%, підтримують 27%. Надання права місцевим радам окупованих територій створювати загони народної міліції не підтримують 43%, підтримують 27%. Введення миротворців ООН на окуповані території Донбасу, зокрема й російський контингент, не підтримують 61%, підтримують 17%.

68% опитаних вважають Росію країною-агресором стосовно України. 23% - протилежної думки, 10% - не визначилися.

Опитування проводилося 21-25 вересня серед населення України від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами й типом поселення. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Особисте формалізоване інтерв'ю (face-to-face). Похибка репрезентативності дослідження: не більше ніж 2,2%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський про працівників ДСНС: Одна з фундаментальних рис справжньої державності - наявність системи та людей, робота яких - рятувати

В Україні буде створено реєстр потенційно забруднених вибухонебезпечними предметами земель

Найбільша кількість бойових зіткнень зараз на покровському напрямку

Зеленський заявив про підготовку нових домовленостей з європейськими партнерами щодо підтримки України

Генштаб ЗСУ: Ворог атакує на куп'янському, лиманському та краматорському напрямках, найбільшу активність зберігає на покровському

Окупанти вдарили КАБом по Харкову, пошкоджено будинки

Відключення е/е в понеділок застосовуватимуться з 16:00 до 22:00

Обстрілу зазнали Нікополь, Червоногригорівська та Мирівська громади Дніпропетровської області - Лисак

Окупанти переформатовують освітню програму для школярів на пропаганду в Запорізькій області - Федоров

Окупанти завдали удару по приватному сектору Харкова, почалася пожежа

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА