Українським виробникам "розблоковано" вихід на ринок будівельної продукції ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українським виробникам "розблоковано" вихід на ринок будівельної продукції ЄС

Казна та Політика
436
Верховна Рада прийняла в другому читанні проект закону “Про надання будівельної продукції на ринку”, який імплементує в Україні положення Регламенту Євросоюзу №305/2011.
Про це повідомляє прес-служба Міністерства розвитку громад і територій України.
Для держав-членів ЄС Регламент №305 встановлює єдині умови для розміщення будівельної продукції з метою створення на території Євросоюзу єдиного економічного простору і недопущення на внутрішні ринки його членів продукції і послуг, які можуть містити загрозу життю і здоров’ю людей та завдавати шкоди навколишньому середовищу.
“Реалізація положень закону дозволить розв’язати проблему масового фальсифікату на ринку будівельної продукції України, забезпечити дієвий ринковий нагляд за якістю будівельної продукції, створити умови для вільного обігу будівельної продукції на ринку України і ЄС,” розблокувати “вихід вітчизняним виробникам на європейський ринок будівельної продукції та збільшити залучення міжнародних інвестицій в Україну”, – зазначив перший заступник міністра розвитку громад і територій України Василь Лозинський.
Відомо, що імплементація Регламенту в національне законодавство України є обов’язковою умовою для укладення Угоди про оцінку відповідності та прийнятності промислової продукції, що дозволить відкрити доступ промислової продукції на ринки України і країн ЄС.
Законопроектом, зокрема, передбачено перехід на декларативний принцип оцінки відповідності будівельних матеріалів і виробів. Отже, виробники матимуть зобов’язання декларувати показники будівельної продукції і надавати цю інформацію у вільному доступі.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас