10:18 14.02.2020

До Київської області намагалися ввезти контрабанду зубної пасти на суму понад 1,1 млн грн

2 хв читати
До Київської області намагалися ввезти контрабанду зубної пасти на суму понад 1,1 млн грн

Співробітники Буковинської митниці Державної митної служби затримали ділків, які намагалися провезти в Україну з використанням подвійних документів товар загальною вартістю 1,1 млн грн.

"4133 коробки з майже 111 тис. тюбиками зубної пасти прямували на одну з фірм Київщини від болгарської фірми-відправника. Буковинські митники встановили це порушення митного законодавства під час переміщення вантажу через пункт пропуску "Порубне-Сірет" митного поста "Вадул-Сірет", - повідомляє прес-служба Буковинської митниці на сторінці у Facebook.

Так, згідно з поданими до митного контролю водієм фірми-перевізника документами, до Київської області переміщувався товар вагою майже 15 тис. кг і загальною вартістю понад EUR61,7 тис. Проте під час поглибленого огляду транспорту митники виявили подвійний пакет документів на вантаж.

"Встановлено, що для здійснення митних формальностей подано товаросупровідні документи з більшою вартістю товарів на понад EUR22 тис. для завищення їхньої ціни", - йдеться в повідомленні.

Буковинська митниця наголошує, що зазначені дії в подальшому могли призвести до завищення ціни на товар під час його реалізації на території України. Також зазначення більш високої вартості товару в іноземній валюті під час ввезення на митну територію України може свідчити про незаконне виведення грошових коштів за межі митної території країни.

За цим фактом за ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України складено протокол про порушення митних правил, за яким товар тимчасово вилучено. Справу буде направлено до суду, який визначить покарання для порушника.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський про загиблу Ірину Цибух: "Одна з тих, хто робив усе, щоб інші приєднувалися, тренувалися, вчилися бути ефективними"

Зеленський: Уже є частина підтверджень від лідерів щодо збільшення наших спроможностей ППО

СтратКом ЗС України презентував виставку "Вдягаю піксель" у межах Книжкового Арсеналу 2024

Сили оборони України успішно уразили поромну переправу російських окупантів у Криму

Німеччина анонсувала новий пакет військової допомоги Україні на €500 млн - ЗМІ

МАГАТЕ наполягає на збереженні в "холодному зупині" всіх шести блоків Запорізької АЕС

Унаслідок російського авіаудару в Херсонській області пошкоджено школу

На фронті вже відбулося 84 бойових зіткнення, з них половина - на курахівському та покровському напрямках

Міноборони України спростило процедуру кодифікації зразків ОВТ до 10 днів

Інформація про загиблого в Руській Лозовій не підтвердилася

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА