08:17 21.02.2021

Трамп, як і раніше, відпочиває на гольф-курорті, уникає політиків і будує плани на проміжні вибори в США

3 хв читати
Трамп, як і раніше, відпочиває на гольф-курорті, уникає політиків і будує плани на проміжні вибори в США

Колишній президент США Дональд Трамп продовжує відпочивати на своєму курорті в Мар-а-Лаго (Флорида), де грає в гольф і спілкується з близькими друзями, пише газета Politico.

"Трамп вважає за краще проводити час таким чином: він неквапливо обдзвонює друзів, дивиться новини на кабельних телеканалах, грає в гольф", - повідомляє видання.

За словами джерела Politico, близького до екс-президента, після від'їзду з Білого дому Трамп став "недосяжним" для всіх, окрім "обмеженого кола відданих помічників, давніх друзів і закоренілих політичних союзників".

Трамп відмовляється від майже всіх зустрічей, зокрема з потенційними кандидатами від Республіканської партії в Палату представників і Сенат.

Тим часом, за даними трьох обізнаних з планами Трампа джерел, колишній американський лідер незабаром все ж розпочне роботу і відбір кандидатів для підготовки до проміжних виборів у США. "Скоро Трамп почне відбирати кандидатів в Мар-а-Лаго, "спраглих виконати його обіцянку помститися нинішнім членам Республіканської партії, які його зневажали". Він хоче, щоб за кожне незайняте республіканське місце на виборах до конгресу США в 2022 році боровся саме схвалений ним кандидат.

Згідно з виданням, Трамп уже отримав кілька десятків заявок від кандидатів, а зустрічі з ними можуть розпочатися вже в березні.

Незадовго до завершення свого президентського терміну Трамп заявляв про необхідність радикального оновлення Республіканської партії. На його думку, політики-республіканці на відміну від демократів, недостатньо сміливі і не готові до жорсткої політичної боротьби.

Після того, як 6 січня 2021 року демонстранти, які підтримують Трампа, штурмували Капітолій, у нього остаточно зіпсувалися стосунки з частиною конгресменів-республіканців. У результаті майже всі вони все ж підтримали колишнього президента і запобігли оголошення йому заднім числом імпічменту.

Проте, за повідомленнями ЗМІ, Трамп не забув образливі висловлювання на свою адресу від деяких республіканців. Так, сам екс-президент не приховує, що вважає своїм ворогом лідера республіканців у Сенаті Мітча Макконнелла. Спочатку вони вважалися союзниками, однак після подій 6 січня Макконнелл став критикувати Трампа, а колишній президент заявив, що республіканцям у сенаті в подальшому буде потрібен інший керівник.

Американські ЗМІ передають, що Трамп все ж підтримував в останні тижні контакти з деякими своїми союзниками в Конгресі. Зокрема, надходили повідомлення про його переговори з лідером республіканської меншості в Палаті представників Кевіном Маккарті і з впливовим сенатором Ліндсі Гремом.

Опитування зазначають, що Трамп нині - все ще найвпливовіша фігура в Республіканській партії. Так, судячи з опитувань, більшість людей, які голосують за республіканців, були б готові піти за Трампом, у разі створення ним власної політичної партії.

Трамп під час виступу в останній день свого президентства обіцяв, що повернеться "в тому чи іншому вигляді". Спостерігачі вважають, що він так міг натякати на намір брати участь у президентських виборах 2024 року або, наприклад, на готовність сформувати власну партію.

Проміжні вибори 2022 року є вкрай важливими, оскільки у республіканців будуть шанси повернути собі більшість, до того ж, можливо - в обох палатах Конгресу. Трамп, враховуючи його популярність серед республіканського електорату, цілком може надати визначального впливу на те, як пройдуть ці вибори.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни Північної Європи вже підтримали Україну на EUR17 млрд і продовжать допомогу - прем'єри

Зеленський обговорив із прем'єрами Норвегії та Ісландії Саміт миру, співпрацю в оборонній сфері та підтримку України

Зеленський подякував президенту Фінляндії та прем'єру Данії за підтвердження участі в Глобальному саміті миру

Посол КНР в Україні Фань Сяньжун: Мартиненко зробив величезний внесок у розвиток інформаційної служби в Україні

Столтенберг очікує, що саміт НАТО у Вашингтоні зробить подальші кроки щодо наближення України до членства

Столтенберг запропонував, щоб союзники щороку виділяли EUR40 млрд на військову допомогу Україні

Шмигаль обговорив із послами країн ЄС відкриття переговорів про членство України та конфіскацію російських активів

У Саміті миру мають узяти участь так багато держав, як тільки можливо - президент Фінляндії

У 2024 р. спільна військова допомога країн Північної Європи становитиме EUR6 млрд - Зеленський

Саміт НАТО не стане продуктивним без вирішення питання запрошення України до організації - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА