ua en ru

ЄСПЛ прийняв скаргу Сенцова проти Росії

ЄСПЛ прийняв скаргу Сенцова проти Росії Фото: Олег Сенцов (zk.dsns.gov.уа)

ЄСПЛ надав строк уряду РФ до 16 січня 2019 року представити свій письмовий висновок

Європейський суд з прав людини прийняв до розгляду позов незаконно засудженого в РФ українського режисера Олега Сенцова. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Telegram-сторінку керівника міжнародної правозахисної групи "Агора" Павло Чиков.

"ЄСПЛ комунікував справу Олега Сенцова", - написав Чиков.

Також росСМИ повідомляють, що Європейський суд з прав людини надав строк уряду Росії до 16 січня 2019 року представити свій письмовий висновок по справі Олега Сенцова і відповісти на ряд важливих питань.

Відзначимо, раніше в ЄСПЛ закликали Сенцова припинити голодування. Суд вимагає від Росії невідкладно надати Сенцову необхідне лікування в медичному закладі.

Нагадаємо, адвокат Сенцова Дмитро Дінзе заявляв, що в українця серцева недостатність і ревматизм.

Крім того, повідомлялося, що Міністерство закордонних справ (МЗС) України закликає допустити українських лікарів до політв'язня Олега Сенцова.

Раніше Дінзе заявляв, що здоров'ю Сенцова завдано незворотний шкоди після голодування.

Як відомо, Сенцов був засуджений в Росії в серпні 2015 року на 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у плануванні терактів в окупованому Криму. 14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити українських політв'язнів в Росії.