18:56 11.04.2018

Аеропорт "Одеса" працює у штатному режимі, незважаючи на арешт

2 хв читати
Аеропорт "Одеса" працює у штатному режимі, незважаючи на арешт

Міжнародний аеропорт "Одеса" працює у штатному режимі, незважаючи на арешт майна, повідомляють у прес-службі аеропорту.

"Аеропорт продовжує працювати у штатному режимі - обслуговування пасажирів і повітряних суден здійснюється відповідно до добового плану польотів і сезонного розкладу. Наразі виконується правова оцінка ситуації, що склалася", - заявили в прес-службі.

Там також попередили, що діяльність аеропорту пов'язана із гарантуванням безпеки польотів і пасажирів, і будь-яке втручання може призвести до незворотних наслідків. "Упевнений, що дії державних органів не повинні призвести до зупинення або збоїв у роботі міжнародного аеропорту", - наводить прес-служба підприємства слова директора ТОВ "Міжнародний аеропорт "Одеса", під чиїм контролем перебуває аеропорт, Павла Прусака.

Як повідомлялося, напередодні прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомила, що Солом'янський районний суд Києва передав нерухоме майно міжнародного аеропорту "Одеса" і 75% акцій компанії, яка ним володіє (ТОВ "Міжнародний аеропорт "Одеса"), в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами (АРМА).

Зазначені дії відбулися в рамках розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Одеської міської ради та ТОВ "Одеса аеропорт Девелопмент" (ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України).

За інформацією САП, в управління АРМА передано будівлю аеропорту (зокрема два термінали) загальною площею понад 65 тис. кв. м.

"Арешт майна, орієнтовна вартість якого, за попередніми оцінками, становить близько 2 млрд грн, забезпечить виконання завдань кримінального судочинства і стане основою для повернення майна територіальній громаді міста Одеси", - зазначено в повідомленні.

У САП нагадали, що в 2011 році всупереч вимогам законодавства відбулося відчуження комунального майна міжнародного аеропорту "Одеса" на користь суб'єктів господарювання. Відчуження відбулося в результаті створення Одеською міською радою та ТОВ "Одеса аеропорт Девелопмент", бенефіціарними власниками якого на той момент були відомі місцеві одеські підприємці Борис Кауфман та Олександр Грановський, ТОВ "Міжнародний аеропорт Одеса", до статутного фонду якого було передано майно КП "Міжнародний аеропорт Одеса". У створеному ТОВ "Міжнародний аеропорт Одеса" місцева громада отримала частку в розмірі 25% акцій, 75% відійшли приватним власникам.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Італія може передати Україні другу систему ППО SAMP/T

Суд вирішив передати столичний БФК Gulliver в управління АРМА, власник має намір оскаржити рішення

На фронті вже відбулося 102 бойових зіткнення, на покровському напрямку - 35, повідомляє Генштаб ЗСУ

Українські прокурори повідомили про підозру 42 російським офіцерам, причетним до сексуального насильства на окупованих територіях

У Харкові спрацювала ППО, інформації про постраждалих немає

Зливові дощі на півдні Німеччини призвели до масштабних повеней, є загиблі

Унаслідок обстрілів на Дніпропетровщині пошкоджений інфраструктурний об'єкт

Поліція в Києві викрила банківських службовців, які вкрали майже 6,2 млн грн із рахунку клієнтки

Нетаньягу заявив Кнесету, що кампанія в Газі не припиниться аж до розгрому ХАМАС

У Празі затримали чотирьох іноземців, які напали на українських волонтерів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА