16:56 31.05.2018

У РФ запропонували інвестувати пенсійні кошти в наноіндустрію

2 хв читати

Глава "Роснано" Анатолій Чубайс розраховує продовжити обговорення питання про використання пенсійних коштів для інвестицій в наноіндустрію з оновленим урядом РФ і Центробанком. Відповідні пропозиції "Роснано" вже направило владі і тепер очікує "другого етапу" дискусії з цього питання, розповів він журналістам в кулуарах форуму Startup Village в четвер.

За словами Чубайса, "Роснано" як і раніше вважає, що кошти пенсійної системи "повинні бути, в тому числі, інвестиційним потенціалом для розвитку країни".

"Зараз, коли Антон Силуанов говорить про новий підхід до індивідуальних накопичувальних рахунках, мені здається, час знову поставити це питання і знову всерйоз його обговорити. Ми підготували такі пропозиції і розраховуємо провести другий етап цієї дискусії і з оновленим урядом, і з Центральним Банком" , - сказав він.

Глава "Роснано" не раз говорив про необхідність задіяти пенсійні кошти для інвестицій в наногалузь через венчурні фонди. Зокрема, він пропонував дозволити НПФ вкладати невелику фіксовану частку коштів в private equity венчурної індустрії для інвестицій в проекти наноіндустрії.

Останній раз Чубайс піднімав це питання на початку квітня в ході "круглого столу" "Стан і перспективи розвитку наноіндустрії в Російській Федерації" в Держдумі.

Раніше перший віце-прем'єр - міністр фінансів РФ Антон Силуанов заявив, що уряд РФ не планує повертатися до обов'язкової накопичувальної пенсійної системи, і наголосив на необхідності розвивати систему добровільних індивідуальних накопичень.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський візьме участь у саміті лідерів G7

У Києві 3 червня будуть стабілізаційні відключення світла

Зеленський привітав Галлу Томасдоттір із перемогою на виборах президента Ісландії: Сподіваюся на спільну роботу зі зміцнення партнерства та забезпечення миру

У Київській області ліквідовують наслідки негоди

"Укренерго" в понеділок, 3 червня, запровадить ліміти енергоспоживання в усіх регіонах України

Зеленський відвідає Філіппіни

Кількість бойових зіткнень на фронті з опівночі до 17.00 зросла до 48, із них 16 на покровському напрямку

Фонд Клуні "За справедливість" домагається переслідування російських пропагандистів у Європі - Єрмак

На півдні України від початку доби знищено 38 окупантів і 14 одиниць їхньої техніки

Окупанти обстріляли інфраструктуру в Шосткинському районі, жертв немає - обладміністрація

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА