19:08 20.05.2018

Лідер правлячої партії Шотландії обіцяє прийняти рішення щодо нового референдуму про незалежність після прояснення ситуації з Brexit

1 хв читати
Лідер правлячої партії Шотландії обіцяє прийняти рішення щодо нового референдуму про незалежність після прояснення ситуації з Brexit

Перший міністр Шотландії Нікола Стерджен заявила, що визначиться з термінами проведення другого референдуму про незалежність регіону після того, як британський уряд точніше визначиться зі своїми діями в рамках виходу Великої Британії з ЄС (Brexit).

"Як тільки у нас буде певна ясність - я сподіваюся, восени цього року - про наслідки Brexit і про майбутні взаємини між Сполученим Королівством ЄС, тоді я знову розгляну питання про терміни референдуму про незалежність", - сказала вона в неділю в ефірі телеканалу Ай Ті-Ві.

Вона зазначила, що очолювана нею Шотландська національна партія - найбільша в парламенті Шотландії - не виступатиме проти нового можливого голосування, пов'язаного з Brexit. При цьому міністр висловила стурбованість у зв'язку з можливістю того, що різні регіони Великої Британії проголосують в цьому випадку по-різному, як це сталося в 2016 році на референдумі щодо членства Великої Британії у ЄС.

У вересні 2014 року в Шотландії вже проводили референдум про незалежність від Великої Британії, і тоді прихильники незалежності програли.

У кінці березня 2017 року парламент Шотландії проголосував за проведення другого референдуму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Верхня палата парламенту Швейцарії відхилила план допомоги Україні на CHF5 млрд через "боргове гальмо"

Порошенко: Верховна Рада несе відповідальність за якість кадрової політики, досить мовчки натискати кнопки

Майже половина українців бачить погіршення в ситуації з демократією та економікою в країні за п'ять років каденції Зеленського - КМІС

Угорщина може позбутися права вето під час голосування в Євросоюзі - DW

Дозвіл Україні бити по території РФ може бути розширений і це залежатиме від ситуації на полі бою – Білий дім

Голова "Нафтогазу" Чернишов може повернутися в уряд - депутат Железняк

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА